Adamlar abluka altında kendi zor imkanlarıyla füze yapmış, tabi ki atıp kaçacaklar daha sonra tekrar saldırı yapmak için. Bunlar el yapımı füzeleri asker ve tanklara atıyor, İsrail ise uçaklarla savaş suçu olan fosfor bombalarını hastane, okul ve mülteci kamplarına atıyor. Nasıl oluyor da İsrail'i masum göstermek için bu kadar çabalarsın nasıl zihniyettir bu anlamsız.
İsrail bebek öldüren katildir.
Ben kimseyi mahsum göstermiyorum. Ben olaylara tarafsız gözle bakıyorum. Siz olaylara taraf tutarak bakıyorsunuz. Olayların başına bakmıyorsunuz. Olayların en başından nasıl geliştiğini zaten önceki mesajlarımda yazdım ben. Ancak siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
İsrail 1948 yılında bulunduğu toprakları İngilizlerden aldı. Çünkü o topraklar İngilizlerin manda yönetimindeki topraktı. Sonra İngilizler çekilince Arap devletleri, israili yıkmak için sembolik sayılarda ordu gönderdi. Tabii savaşı kaybettiler. İsrailde savaş tazminatı olarak topraklarını biraz daha genişletti. Sonra ara ara saldırıp kaybettiler. İsrailde kazandıkça toprakları genişletti. Kaybedince küçüldü. İsraildeki asıl savaşın sebebi Kudüs meselesidir. Araplar kudüsü almak istiyor. İsrailde Kudüsü elinde tutmak istiyor. O yüzden cihatçı örgütler sürekli kudüsü almak için güç toplayıp saldırıyorlar. Ve kaybediyorlar. İran da bu tür örgütleri destekliyor. Kudüsü Hamas alsaydı, İran benim sayemde oldu diyecekti. Ama alamadıkları için destek vermemiş gibi davranıyor. Başarsaydı başarıyı İran sahiplenecekti. Ama başarısızlık olduğu için kimse başarısızlığı sahiplenmek istemiyor.
(Yani olayların en başına bakarsanız İsrail 1948 de Filistin topraklarına ordu gönderip savaşarak almadı. İngilizlerden her hangi savaş yapmadan aldılar. Sonra arap devletleri birlik olup İsraili yıkmaya çalıştı. İsrail de İngilizlerden almış olduğu toprağını korumak için savaştı.)
NOT: Arap deyince yanlış anlayanlar oluyor. Irkı arap olanlara arap, ingiliz olanlara ingiliz, fransız olanlara fransız denir.