Oraya nasıl ve neden geldıklerı, o topraklara nasıl sahıp edıldıklerı dahı sıkıntılı bır mevzu olan bır topluluğu savunma gayretınızı de anlamamış olmakla bırlıkte,
savaşın veya hak aramanın MASUM SİVİLLER katledılmedende yapılabılecegı gerçeğini tekrar hatırlatmak sorunuzun cevabıdır. Tabi ortada bir hak varsa.
Müslümanlık gelmeden önce kudüste yehuda krallığı vardı. İsrailin olduğu bölgede de İsrailoğulları devleti vardı. Sonra çeşitli savaşlar yaşandı ve yahudiler çoğu başka yerlere sürgün edildi.
1948 yılında da 2. dünya savaşı bitince yahudiler, filistin bölgesindeki İngiliz mandasına bastılar parayı aldılar. Bazı toprakları da şuanki filistinlilerin dedeleri sattı.
Örneğin; Birinin malı icra yoluyla ihaleye giriyor. Sonra sizde ihaleye katılıp ürünleri alıyorsunuz. Sonra o ürünlerin sahibi de gelip sizin satın aldığınız ürünleri sizden geri almaya çalışıyor. Ya da siz birinden tarla satın alıyorsunuz. O tarlanın eski sahibinin torunu da yıllar sonra o tarlayı sizden geri almaya çalışıyor.
(1. dünya savaşında Araplar Ortadoğu da Osmanlıyı satmasalardı, Osmanlı ortadoğuda bu kadar toprak kaybetmezdi. Ama araplar ingilizlerin oyununa gelip Osmanlı devletini sattı. Osmanlı da topraklarını kaybetti. İngilizler, Arapları bağımsız vaadiyle kandırdı. Ortadoğu da çoğu Arap devletini manda yönetimiyle sömürdü. Filistindeki toprakların yarısını yahudilere sattı. )