Selamlar. Bir kaç günlüğüne Gürcistan Tiflis'e gitme durumum var. İlk gidişim olacak. Bu konuda yemek yiyecek hem uygun, hem kaliteli (domuz eti olmayan) mekan önerileri, ulaşım önerileri, kalma yerin önerileri olan var mı? Sıkılmamak ve mümkün olduğunca az para harcamak için neler yapmam gerek? tecrübeli arkadaşlardan fikir bekliyorum..

GÜNCELLEME:
Sultan hotel isimli türk otelinde kaldım. Kahvaltı dahil biraz pazarlıkla 3 gece 4 gün, 3 kişilik oda 400 lari (yaklaşık 5000₺) tuttu. Yakınlarında oldukça fazla türk mekanlar var. Camekanlarında 'Halal' yazıyorlar zaten genelde. Bir kez mcdonalds, bir kez yine bi türk llokantasında adana kebap, bir kez de yine bi türk lokantasında 3 çeşit gürcü yemeği denedim. Biri mantı gibi büyük bohçaya benzer bişey, biri yumurtalı ekmek, biri de pizzaya benzer peynirli bişey. En sevdiğim mantı olanıydı. İsimlerini hatırlamıyorm ama meşhurmuş zaten. 3 porsiyon yemek, 3 içecek 2 çay 82 lari tuttu burada. (Lari 12.5 TL)
Alkol tahmin ettiğimden daha pahalıymış.bira 4-5 lari falan. Tabi tl'ye çevirince pahalı oluyor yoksa uygun. Oteldeki bir türk tavsiyesiyle black opal diye bi c*sinoya gittik. 3 ayrı karta 300er lari ekledik. Böyle olunca bayağı bi alkol aldık. Sigarayi istedik ama limitiniz yetersiz biraz daha oynayın gibisinden bişeyler diyerek parayla verdiler. Bira,viski, fındık fıstık çikolata vs verdiler ücretsiz şekilde. Yemeği denemedik çünkü bahsettiğim türk önermedi. Etli yemekler domuz eti olabilir ve güzel değiller dedi. Tost falanda varmış galiba ama onu hiç sormadık.
Bayağı bi gezdik dolaştık. Teleferik, kilise, barış köprüsü..
Gidecek olan kişilere en önemli tavsiyem kesinlikle taksiye binmesinler. Yandex taksi uygulamasını indirip onları kullansınlar. Über mantığı. Yeri seç, ücrete bak, kabul et, çağır gelsin. Havalimanından otele taksici 100 lari dedi. Biz yandexle 28 lariye gittik. Havaalanı bölgesi olduğu için bu da pahalı aslında. Genel olarak çok uzak olmayan mesafeler 5-10 lari.

ilk gidişimdi ve muhtemelen son olacak. Çünkü pek fazla yapılacak şey yok.