Belge sağlayamayacaksınız gibi görünüyor, bu ilk gelen alır olmadığı aşikar, ilk gelen alır diye açılan sistemde bu kadar amatör bir işleyiş ve başarısızlık ile ilk günden ilk gelen alırı kapatıp belgeliye dönülmesi kamu zihniyetinin kendi kararlarına dahi uymaktan aciz olduğunun açık bir göstergesidir.
elonmusk.tr almanızdaki amacı açıklayan bir dilekçe yazmanızı öneririm, belge göndermemiş olmamak için gönderin. Normalde resmi bildirilerinde sadece tüzel başvurular için belge istendiği belirtilmişti fakat bizim dışımızda tüm firmalar bireysel başvurular için de belge talep ettiğini görüyoruz.
TRABİS kurumsal firmaların aldığı ve kullanılacak alan adları yüz binlerce domain arısından ayrıştırarak etken tahsis edebilmek için tüzel başvurulardan belge istemiş idi, örneğin Çarğı Kafe gibi bir firma var ise carsikafe.tr için belge iletsin hemen aktif edelim idi amaç, ama firmalar bireysel başvurulardan da belge istedi ve her bireysel başvuru da alan adını alma amacını bireysel,biografi,tanıtım,bilgi,forum,blog,yöresel vb site açacağım diye her şahıs belge gönderince trabis bu belge yoğunluğu ile yeniden bir yönetim sorunu yaşadı. Bu durum kobra etkisi gibi bir durum doğurdu. hatalı bir yönetim kararı ile yapılan bir uygulamada işleri iyileştirmek yerine daha kötü bir hale nasıl getirilebileceğini hepimiz birlikte görmüş olduk.
elonmusk.tr için herkes gibi siz de elonmusk.tr içeriğinde tek amaç olabilecek elon musk ile ilgili biyografi, haber, gelişme, teknoloji gibi elon musk bağlantılı içeriklerin toplanacağı bir site yapacağınızı belirten dilekçe iletebilirsiniz. Trabis bunun gibi yüz binlerce belgeyi incelemeyecektir fakat göndermemiş olmamak için siz de gönderin, Herkes göndersin ki trabis hatalı karar ile nasıl bir kobra etkisine sebep olduğunu görsün.