Burası sosyal bir platform ve buradan bir şey istiyorsan bu yorumlara da açık olacaksın. Kimse sizin eskiciniz değil. Sizin adınıza konuşmuyorum genel olarak insanlar, Laf olsun şekil şukul olsun ve etraftakilere merhametli gözükelim diye böyle şeyler yapıyorlar. Sonra iş para vermeye gelince bunlar oluyor. Dediğim gibi konu meclisten dışarı iyi niyetliyseniz cebinizden para verip sıfır ürünler alıp yardım yapın. Birilerinin eskileriyle yardım yapılmaz.
Edit: beni engellemişsin. o yüzden yeni cevap atamıyorum. Sana şunları söylüyorum kendi çocuğun olsa insanların giydiği eski kirli v.s şeyleri kendi çocuğuna giydirirmiydin. Çok basit bir örnek verdim deprem bölgesine giden hiç bir ikinci el ürünü almadılar sadece paketli ve sıfır ürünleri kabul ettiler. Bunun birinci sebebi hijyen diğer sebebi onur gurur. Bir yardım yapıyorsun bari tam yap ama yardım yaptığını bile bilmiyoruz daha. Biri 1 gün giyiyor cocuk diyor sen 2-3 kez giyiyor diyorsun yahu sizin çocuktanda cocuk kıyafetlerindende haberiniz yok. Konunun başında bir çocuğun bakımını üstümüze aldık diyorsun. Bakım üstüne böyle mi alınır. Bakımını karşılayamıyorsan bırak başkası yapsın.
Etrafınızdaki kişilere şirin gözükmek için bir şeyler yapıyorsunuz sonra çok para gidecek diye gelip forumdan yardım istiyorsun. Hepsini geçtim sen dernek misin ? senin bunu yapmaya yasal hakkın var mı yahu sen izinsiz şuan yardım topluyorsun. Bu suç. Şikayet etsem ceza alırsın. Ortada gerçekten çocuk varmı o bile belli değil. Birine yardım etmek istiyorsan önce kanıt sun. Kanıt sun biz sıfır ürünler gönderelim. Her gün bu foruma böyle konular açılıyor bir tanesi ne video ne foto ne birşey paylaşıyor. Ne güzel istanbul
Ya hocam ne boş yapmışsın sabah sabah. 17 yıllık üyenin işi gücü yok sabahın dördünde forumda konu açayım da insanlardan yardım adı altında para koparayım demiş. Zaten insanların yardımlaşmaya hevesi kalmamış, gelip burada pamuk ipliğine bağlı inancı olanlara da bir darbede sen vuruyorsun. Toplasan 10 kişiden yardım çıkacak, bin lira atsalar 10 bin liradan bu adamın ne çıkarı olacak. Ki kaldı ki adam para da istememiş.
Bu konular çok suiistimal edildi sen de haklısın da varsa çekindiğin nokta ya özelden ya da burada usulünce insanın hevesini kırmadan sorarsın. Yok sen dernek misin yok ikinci el mi giydireceksin yok şirinlik mi yapıyorsun. İkinci el giymek ayıp mı kardeşim? Biz de küçükken giydik, olmayanları ihtiyacı olan akraba, komşularla paylaştık. İncilerimiz mi döküldü yani. Bu yaştaki çocuklar zaten çabuk büyüyor ve çoğunlukla evdeler. Kıyafetleri nasıl yıpratabilirler. Yıpranmış şeyi de verecek hali yok, ayıklayıp verecektir.
Çok şey söylenir de konuyu uzatmaya gerek yok. Allah akıl fikir versin.