UtkuTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim helal olsun kimsenin yorumlarına aldırma, Allah hayrinizi kabul etsin. Sen yorumlara bakma, elinden gelen neyse onu yap. Akıl veren, önce para versin sonra akıl verir. Benim de bir kız çocuğum var 1.5 yaşında halim vaktim çok şükür yerimde ama eşin dostun getirdiklerini giydiriyorum gene de. Çünkü 2 ay giyiyor 3. Ay giymiyor. 500 TL ye bir çocuğun bir günlük kiyafetini alirsin anca çocuk yeri geliyor 5 kez üstü değişiyor. Eski diyince sanki bulaşık bezi giydiriyoruz çocuklara. Tövbe yarabbim.

Allah yolunu açık etsin dostum
Setindir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanı bir hayir yaptığına yapacagina pişman eder, yukarıdaki sözde aydın arkadaş gibiler.
Ne var, adam ikinci el bebek elbiseniz varsa verin demiş.
Kaldı ki benim de yigenlerim var, onlar da çoğu zaman komşuların giydirmedigi elbiselerle büyüdüler.
Sosyal dayanışma budur zaten.
Siz bakmayın hocam öyle insanlara.
Hayatın her alanında var öyle her konuya eleştiri yapıp hiçbir şeye elini sürmeyen insanlar.
Madem o kadar biliyorsun ateşle bı 10K da adam herşeyin en iyisini sıfırını alsın..
Allah sizlerden de razı olsun kıymetli dostlar.
Arkadaşın demek istediklerini anlamaya çalışıyorum fakat bir yerde tıkanıyorum.
Bir çocuk zaten bir kıyafeti 2 yada 3 kez giyiyor. Biz de böyle büyüdük, kardeşlerimiz de, yeğenlerimiz de.
Birileri kullandığı(Yıpranmamış) kıyafetleri bir diğeri ile paylaştığında bu eskicilik olmuyor ki.
Hele ki şu zamanda çocuk bakmak cidden zor zanaat. Burada neler yaptığımı, neler ettiğimi anlatarak kendimi ön planda tutmanın bir anlamı yok ki. Benim ve çevremin yaptığını anlatmaya kalksam bu terbiyesizlik olur.
1,000 / 1,500 e 5,6 çeşit almak yerine neden 15 / 20 farklı kıyafet almayayım ki ? Ya da çevremde satmayıp da gönüllü verecek birinden neden alıp da vermeyeyim. Paranın gideceği o kadar çok yer var ki. Bazı şeyleri ne kadar minimuma indirirsek o kadar diğer işlere harcama şansı buluyoruz. Bu hayatımızın her yerinde böyle. Keza bir çocuğa 5, 10 kıyafet yetmiyor. Yemek döküyor, altına yapıyor, kirletiyor. Hali ile bazen günde 3, 4 kez ve hatta daha fazla değiştirilebiliyor.

Bazı arkadaşlar içindeki kini kusacak yer bulduğunda, konunun nereye gideceğini bilmeksizin düşüncelerini yağdırıyorlar.
17 senedir bu platformda olan biri olarak ilk kez böyle bir yorum ile karşı karşıya geldim. Üstelik bir yardım konusunda.

Bu üzücü.

Elbette dileyen herkes, dilediği konuda yorum yapabilir. Lakin kırmadan, incitmeden.

Sizlere de kıymetli sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.