Temu'dan üçüncü alışverişimi bugün teslim aldım. MNG Kargo ile çalışıyorlar.

Uçakla teslimat yaklaşık 15 günde yapılıyor. Kara yoluyla ise biraz daha ucuz olsa da neredeyse 2 ay bekletiyor. Şu anda bir aydan fazladır bekleyen ve 10 gündür İran’da dolanan, 1500 TL tutarındaki kara yolu ile gelen siparişim var.

Deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim: Orada gördüğünüz ürünlerin aynısı gönderiliyor, ancak tabak çanak gibi ürünler oldukça küçük. Elektronik ürünlerin kalitesi ise ortalama seviyede. Örneğin, havlu aldım, kaliteli çıktı. Fakat bir havalandırma cihazı aldım, 10 gün içinde bozuldu. Robot süpürge ise idare eder; çok uygun fiyatlı ama Çin malı olduğu için uzun vadeli kalitesinden emin değilim.

İade konusunda oldukça ilgililer. 100 TL altındaki ürünler için genellikle resim veya video çekerek ürünü geri göndermeden iade yapabiliyorlar. Ancak daha büyük ürünlerde iade süreci kargo numarası ile bir aya kadar sürebiliyor.

Kısacası, bazı ürünler kaliteli çıkabiliyor. Son vergilendirme ile en fazla 35 dolarlık ürün alabiliyorsunuz. Vergiler oldukça yüksek olmasına rağmen uygun fiyatlı ürünler bulunabiliyor.

Ancak kara yolu ile teslimat çok uzun sürüyor. Bir aydan fazla bekleyen siparişim hâlâ İran’da dolanıyor, bu arada daha sonra verdiğim sipariş uçakla elime geçti.