Bir iki saat kestirmeyi düşünüyordum tam, yazınızı okudum ve cevap verme ihtiyacı hissettim. Yazayım sonra kestireyim dedim.

Öncelikle, buradaki arkadaşlarımızdan özellikle rica ediyorum, Ülkemizdeki bu sorun muhafazakarı liberali atatürkçüyü vesaire vesaire çoktan aşmıştır. Hangi gruba aidiyet besliyorsanız hangi ideolojiyi benimsediyseniz hiçbiri fark etmiyor. Ülkemizde şu an, toplumsal ve sosyal açıdan büyük bir çöküş yaşanmaktadır. Yozlaşma ve cehalet ülkenin en önemli ve öncelikli meselesi. Bakınız ahlak demiyorum, ahlak yargısı toplumdan topluma değişir. Etik diyorum, Etik evrenseldir ve değişmez. Toplum etik yargılarını tümden kaybetmiş halde şu an. Bu yüzdende, fütursuz kötücül ve sadist bireylerden oluşan, bir toplum halini aldık.

Uzun bir süredir böyle, bir jenerasyon daha geçtikten sonra bunu çok daha rahat anlayacaksınız. Çünkü insanoğlu sandığınız gibi otomatik insan olmuyor, bununla alakalı bir deney bile var Kellog deneyi. Hatta küçükken kaybedilmiş ve yıllar sonra bulunmuş, hayvanlar tarafından büyütülmüş olan insanlar var, ve bunlar dünya genelinde vaka olarak kayda alınmış. Bu insanlar bulunduklarında belli yaşı geçtikleri için konuşamıyorlar ve iki ayak üstünde dahi duramıyorlar. Çatal kaşık bıçak kullanamıyorlar ve adapte olamıyorlar, ve bir kaç yıla kalmazda ölüyorlar. Hangi hayvan büyüttü ise onun niteliklerinde oluyorlar.

Haliyle anlatmak istediğim, birkaç jenerasyon sonra artık bu raddeye kadar ne kazanım olduysa, insani gelişmişlik olduysa unutun. Türkiye şu an ahmaklar filmindeki 2500 yılının insanları gibi. Direktmen bahsettiğim konu IQ puanı ile de alakalı. Türkiye sınırda zaten. İdiocracy filmin adı ,açın izleyin anlarsınız zaten anlatmak istediklerimi.

Vicdan muhakeme meleke yavaşça siliniyor toplumdan, ve toplumda bunlara yönelik davranış ve eylem biçemleri de gelişmiyor. Pratikler ve rutinlerde gelişmiyor. İdsel yaşıyor Türkiye toplumu, Toplumsal yaşantı ve gündelik hayatın akışını hayvansal dürtüler belirliyor ve şekillendiriyor yönlendiriyor. Bu yüzden, görüp görebileceğiniz en öncelikli diyeceğimiz meselemiz ve savaşmamız gereken şey :

Yozlaşma, Cehalet ve cahillik.

farukturgut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba iyi forumlar.

Belki bu konu için taşlanacağınım çoğu kişi engelleyecek.

Çoğu gencimiz çoğu olayların içinde hemde çok kötü durumlarda özentilik ile başlayıp durumlar nereye gidiyor 30 Yaşına geleceğim şuan gençlerin yaptıklarına baktığımda durum çok vahim ve giderek kötüye gidiyor. Uyuş*****u kullanım yaşı 12'den küçük şuan gündem de olan dc.&telegram olaylarında 15/20 yaş arası bıyıkları çıkmayan çocuklar, kızlar var.
Ee hani genç nesil bizim hep ümidimiz'di. Atatürk sevgisinin daha çok olduğu gençlerimizde kötü yola bu kadar girecek ne oldu? Siyasi baksak ülkenin komple birbirini k*sme'si lazım, maddi baksak yine aynı. Eski olaylara bakıyoruz bu dönem olarak değil genç yaş aralığı olarakhiç alakası olmayan şeyler. Bizde yaşadık yoksulluğu, şiddeti fakat şimdiki çocuklar gerçekten çok başka

Konu genel bir düşüncedir. Siyasi,din,dil,ırk yada şahışlarla alakalı değildir. Mesaj yazarken birbirinize cevap verirken insan olduğunuzu hatırlayarak cevap veriniz ki farkımız belli olsun. Amaç siyaset yada taşkınlık değildir.