Uzun süredir foruma girmiyordum bugün biraz dolaştım. Ne kadar çok başka ülkeye göçmek ile ilgili konu açılmış. İnsanlar hep kaçma derdinde ülkeden.
Yanlış anlaşılmasın ben 7 sene önce gidişatı görüp erkenden çıkmış bir bireyim. Çünkü mücadele etmenin imkanı yoktu.
Acı tarafı şu sadece mücadele edecek insan sayısı yok denecek kadar azalmış ve hala azalıyor. Siz ülkede yaşayanlar zaten benden daha iyi görüyorsunuz durumu hadsizlik edecek değilim.
Şurada küçücük forumumuzda bile yıllardır bir iki insan mücadele etmeye eleştirmeye çalıştığında yapılan saldırılar hepinizin malumu. Toplu şikayet etmeler, konuyu siyasi kavgaya dönüştürüp kapattırmalar, forum yönetimi zora sokmak için şikayetler vs vs neler gördük yaşadık.
Sadece zoruma gidiyor. Kötünün kötülük yapması, yolsuzun yolsuzluk, arsızın arsızlık yapması bunlar normal şeyler. Neden düzeltmeye çalışan insanları mücadele eden insanları bezdirirsin ki be kardeşim. Aynı rezaleti şimdi sende çekiyorsun. Üstelik senin kaçacak kabiliyetinde yok bu durumdan. Bir tek ben hata tapmışım diyeni gördünüz mü forumda. Hala içten içe bir nefret var. Ama sadece artık konuşmaya cesaret edemiyorlar. Şimdilik..
(Hiç bir bireyin şahsını hedef almamaktadır.) Anayasal hakkım olan ifade özgürlü hakkıma dayanarak yazıyorum. En azından geri de kalanına dayanarak.