Dediğiniz her şeye katılıyorum hocam. Tek sorun ekonomimiz değil maalesef. Ben de eşim de devlet memuruyuz. 35-36 yaşlarındayız ikimiz de. 6 yaşında bir çocuğumuz var. İnanın biz bile nasıl, ne şekilde gideriz diye düşünüyoruz. 2 yıl önce 1 aylığına Almanyaya kursa gitmiştik farklı bir konuda. İnsanlarda ne telaş görüyorsunuz, ne güvenlik kaygısı, ne de maddi endişeler. Huzur görüyorsunuz sadece. Bu sadece Almanya için değil, bir çok Avrupa ülkesi için böyle. Amerikayı da kısa süreliğine gördüm, orada da huzur var ama dinamikleri biraz daha farklı. Yaşınız daha genç, keşke ne yurtdışısı ya mis gibi ülkemizde yaşayın diyebilseydim ama olmuyor işte. Umarım her şey gönlünüzce olur.

SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana kalırsa Türkiye'de tek sorun para değil, şahsen benim tek kaygım ekonomik durumlar olsa en çok yaşamak istediğim ülke Türkiye olurdu. Türkiye'de üretken olana, aklını kullanana para her zaman var. Fakat hayattan beklentiler önemli, tek sorun ekonomi ise ailenin size orada sundugu çiçekcilik imkanı ile gayet iyi işler yapılabilir. Yurtdışı, gerçekten ekonomik olarak bitik ve umutsuz durumdaysanız, ya da ekonomi harici sosyal ve kültürel kaygılarınız var ise bir alternatif olmalı.

Örneğin ben kız cocugumu Türkiye'de büyütmek istemediğim için dönmüyorum, her gün manyakça ve güvensizliğimizi haklı çıkarırcasına olaylar oluyor.

Ya da eşin çalışıacaksa yarın bir gün çalışan bir anne olacak, Türkiye'de çalışan anne olmak anneye de, cocuga da, babaya da çok zor. Sosyal devlet kavramı olmadıgı için malesef o süreçler çok zor geçiyor, bizim şansımıza pandemiye denk geldi de rahat atlattık. Tabi bu konu Türkiye'ye özel değil, daha beter Avrupa ülkeleri de var. Fakat Almanya'da özel sektörde dahi 2 sene ücretli izin yapıyor anne, sonrasında da eğer isterse asgari bir zamanın altına düşmemek kaydı ile yarım gün çalışabiliyor vs. pek çok bu şekilde sosyal haklar var.

Almanya'daki vatandaşların sahip oldugu sosyal avantajları, devlet güvencesini vs. araştırın derim. Almanca da gözünüzü korkutmasın, Ocak ayında başladım, A2 bitti şuan B1 kursu alıyorum, biz de bir kaç seneye oraya geçmeye niyetliyiz.

Başarılar, bol şans dilerim