Evet, Z kuşağının çoğu sorunlu, utanılacak veya suç sayılabilecek şeylerin çoğunu normal karşılıyorlar ( ki bende 24 yaşındayım ama hiçbir zaman normal bulmadım). Ama olayların tamamı z kuşağına yüklenmemeli mazlumlarda gençti sonuçta. Teknoloji olmasaydı denip durmuş, teknoloji gelişmeseydi de bunlar yaşanıyordu ama biz bilmiyorduk. Eskiden çocuklar tacize uğrardı anne babanın ''elalem ne der'' baskısıyla susarlardı, evlendirilirdi, dayak yer susarlardı. Erkek çocuklar babalarının annesini dövünce, aldatınca annenin birşey yapmadığını görerek demekki bende yapsam birşey olmaz diyerek büyüdü. Şimdi bu sıkıntılı nesilin z kuşağı çocukları oldu gram sevgi, terbiye, ahlak, eğitim hiçbirşey vermediler. Vicdanı, insan gibi yaşamayı öğretmediler. Karaktersizlik burda başladı. Eğitim sistemi desen fiyasko, ataerkil toplum, birde adalet diye birşeyin olmadığını anladılar. Her istediğimi yaparım bir kravat, gözlük takarım pişmanım derim biter gider. Koşulsuz şartsız istediklerini yapmayı kendilerinde hak gördüler. Kızlarda da aynı şekilde baskıcı aileden kurtulmak için sırf zıttı olsun diye tam tersini yapa yapa ahlak, terbiye kavramı bozuldu. Bu düzen böyle devam ederse şimdi dışarı çıkarken çantadaki biber gazından destek alıyorsak ilerde hiç çıkamayacaz demektir. Şimdi ülkedeki kadınlar ömrü boyunca en 2 kere sözlü&fiziksel tacize uğradı diye açıklama yapılıyorsa ilerde açıklamadaki taciz, tecavüze ve şiddete dönecek demektir.
Şimdi z kuşağını sıkıntılı diyorsak önceki nesillere de normal diyemeyiz. Ülkenin adalet,eğitim,ekonom,sağlık gibi temel sistemleri böyle olursa, her önüne gelen toplumun temel taşını oluşturursa sonuç bu olur.