59 sayfanin tamamini tek tek okudum, verdiginiz bilgiler icin tesekkurler.
en son 2012'de adsense icin site yapmistim. simdi yeniden baslamaya karar verdim, niche sektor ve kelimelerimi belirledim. icerik olusturmaya baslamadan once biraz bilgi tazeleyim dedim ve konuyu okunca eski bildiklerimin neredeyse cop oldugunu ogrendim.
EAT ve YMYL konusuna takildim hocam. finans sektorunde bir site aciyorum diyelim. finans konusunda herhangi bir egitimim veya siteye ekleyebilecegim bir belgem yok fakat tecrubelerim cok fazla, konuya hakimim. kendi bilgilerimi ve gtp kullanarak ogrenci kredilerini, araba kredilerini vs. karsilastirma yapan 2-3000 kelime bilgilendirme makaleleri yayinlamayi planliyorum.
bu durumda tavsiyelerini de goz onunde bulundurarak tek yazar profili yerine finans alaninda deneyimli fake yazar profilleri olusturup, bu profillerle makaleleri yayinlamak EAT sorunu asmaya yarcimci olur mu?
ikinci sorum ise, site ingilizce ve hedef kitlenin %90'i usa, %10'u kanada. fransa lokasyonlu bir sunucum var, burada devam etmem ile amerika lokasyonlu bir hostinge gecmem arasinda bir fark olur mu sizce?
simdiden tesekkurler.
Rica ederim ben teşekkür ederim.
Googleın bu kalite değerlendiricileri aptal değil, belirli sınavdan geçiyorlar, o sınavı geçmek için de googleın bu konudaki ayrıntılı kılavuzu iyice okuyup konseptleri anlamaları gerekiyor. Fake yazar biosu, fake linkedin profili yeterli olmayabilir. Finans alanında böyle bir deney yapmıştım, 80-90 tane finans/ekonomi ile ilgili içerik, fake güçlü kadın profili (finans alanında uzmanlaşmış, yurt dışında falanca üniversitede okumuş falan filan), sitede ayrıca canlı borsa sayfası da vardı. İçerikler binlerce kelimeden oluşmuş kılavuz niteliğindeydi, öyle haber sitelerindeki makaleler gibi değildi. ChatGPT kullanılmadı, içeriklerin çoğu çeviri ancak google translate ile düz çeviri değildi, özgünleştirilerek oluşturulmuştu. 1 sene boyunca uğraşmıştım, kaliteli finans sitelerinden tanıtım yazıları alıyorum düzenli olarak, ancak o EEAT ve YMYL engellerini aşamamıştım.