https://www.r10.net/sorum-var/423501...ullaniyor.html selamlar, az önce şu konuda farkettimde baya bir kişi akıllı saat kullanıyormuş. Afedersiniz ama ben anlamıyorum, almayı geçtim tamam hoşunuza gider alırsınız ama devamlı kullananlar ne için kullanıyor açıkçası cidden merak ediyorum.
Arama yapmaktır, mesaj göndermektir, mail okumaktır vesayre vesayre küçücük bir ekrandan hiçte rahat olmaz bence. Telefon, bilgisayar varken kimsenin bu işler için akıllı saat kullanacağını sanmıyorum. Kalp atışı vb gibi şeyler içinde akıllı saat alınacağını pek düşünmüyorum, bence işleri daha zorlaştırıyor daha önce kullanmadığım için bilmiyorum ama bence öyle.
Kimseyi yargılamıyorum kesinlikle, konu yanlış yerlere çekilmesin lütfen. 🙏🏻 Sadece merak ediyorum, ne için kullanılıyor?
Hocam akıllı saatleri insanlar için bir yazılım güncellemesi gibi düşünebilirsiniz. Fonksiyonlarını kullanmıyorsanız güncelleme gereksiz gelebilir ancak bu güncelleme ile gelen içerikleri kullanan insanlar var.
Kendimden örnek vermek gerekirse, ofis içerisinde gezerken telefonumu sürekli yanımda taşımaktan hoşlanmıyorum. Bu yüzden telefonumdan gelen bildirimleri ve aramaları; akıllı saat vasıtasıyla kontrol ediyorum. Eğer önemli bir mesaj yada arama geldiyse masama geçtiğim zaman bunları yanıtlıyorum.
Yoğun zamanlarda istemeyerek telefonumu bir yerlerde unuttuğum oluyor, saatin yer bildirimi özelliğini kullanıyorum. Bağlantı kopunca bana haber veriyor. Bunun yanında günlük planlamalarda alarm özelliği kullanışlı oluyor. Ses çıkartıp tüm çalışanları rahatsız etmek yerine titreyerek sadece bana haber veriyor.
Gördüğünüz gibi kullandığım tüm özellikler cep telefonlarında da mevcut ancak akıllı saat daha portatif bir tasarıma sahip olduğu için ofis içerisinde daha rahat hareket etmemi sağlıyor ayrıca telefonu elime aldığımda o kadar bildirimle ilgilenerek vakit kaybetmemi ve dikkatimin dağılmasını önlüyor. Ofis çıkışında da akıllı saati kapatıp analog saate geçiyorum, iş dışındaki günlük yaşantımda akıllı saat çok tercih etmiyorum.