corephp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hazırlık her türlü ister. Daha önce gitmediniz anladığım kadarıyla ama her şey etki ediyor. Orada aynı soy isimde tanıdığınız varsa bile etki etmekdir.

Japonya Girişi Problemlidir hocam.

1. Mutlaka Gezi Planı Çıkarın 2 ,3 Sayfalı şu gün buraya gidilecek bugün buraya gidilecek buranın gidiş ücretleri şudur budur diye verebildiğiniz kadar detay verin kendinize (Bazen hayat kurtarır tecrübe ile sabit)
2. Konaklayacağınız yerin adresini isterler tanıdığınızda kalacaksanız evinin adresini verebilirsiniz. Belirlemediyseniz Airbnb gibi yerlerden tutacaksanız oradan adresi alın ve yazın yada fake rezervasyon yapabilirsiniz.
3. Dönüş biletiniz hazır mı bilmiyorum ama değilse TR 'ye olmasa bile JP 'ye yakın bir ülkeye dönüş bileti alabilirsiniz ucuz olması sebebi ile. Turna gibi yerlerden yine fake rezervasyon yapabilirsiniz. Ama sizi odaya alırlarsa ödenip ödenmediğini görmek isterler.
4. Transit vize bu hangi ülkeden transfer yapacağınıza bağlı ama bir çok ülke vize istemiyor. Dikkat etmeniz gereken tek nokta, Transfer yapacağınız ülkedeki havalimanın aynı olması. Bu benim başıma geldi Bizim Kore de bir havalimanından inip başka bir havalimanına gitmemiz gerekiyormuş buda vizeye tabii diye bizi uçuşa bile almadılar.
5. Eskiden kapıda sordukları bir çok soruyu online olarak dolduruyorsunuz. Şu an web sitesi aklımda değil ama visit japan diye aratırsanız internetten bulursunuz. Bunu inincede doldurabilirsiniz. orada QR 'lar var ama bence gitmeden doldurun (Doğru bilgiler ile)
Hocam tabii ki de gezi planı, gidiş dönüş bileti ve buna benzer hazırlıkları yapacağım. Sadece resmi prosedür olarak başka bir bilgi var mı ondan emin olamadım. Çin üzerinden aktarma olacak, bununla alakalı transit vize istenmiyormuş. Sağlık sigortası vs. gibi durumlar zorunlu mu?