istikrar: her gün yada belli periyotta video atmalısın. (shorts için hergün önerilir, kanal büyüyünce izlenmeler arttıkça 2. video yu kaldırırsa 2-3-4 şeklinde arttırabilirsin.
izlenme geçme oranı: insanlar kaydırırken senin videonda kalıyorlar mı geçiyorlar mı, %70 üzeri iyi kabul edilir. bunun içinde hook (kanca) yapılmalı."bunu gördün mü", "şuna bir bak" gibi adamın merakını uyandırmalı
izleme süresi: videonun sonuna kadar izleniyor mu yarısında bırakıyor mu, kancayı attın ama çekebildin mi arada kaçtı mı, o yüzden akıcı ve merak duygusunu aktif tutan bir video olmalı.
etkileşim: beğenme, takip etme paylaşma, yorum yazma, hatta dislike dahi etkileşim kabul ediliyor. bunlar ne kadar fazla ise video o kadar öneriliyor. bnun içinde "Sence hangisi A mı B mi yoruma yaz?" " "beğenmeyenin annesini filler kovalasın" "takip etmek için 3 sn var" gibi yönergelerle beslemelisin.
ayrıca shotsta genelde ses efektleri, emojiler ve kontastı fazla videolar daha fazla izleniyormuş.
Bu bilgilerin hepsi kitabi bilgiler 5 tane shorts kanalı ile denemelere devam ediyorum ama 10k izlenmede takılıp kalmayı bir türlü geçemedim. izlenme oranları süper gidiyor (%200 izlenme oranı var) , geçme oranı düşük 70-80 izlenme oranı, etkileşim alıyorum, ama her video 10-15k arasında kalıyor. youtube göstermeyi bırakıyor göstermeye devam etse izlenecek ama göstermiyor. nasık kurtulurum bilen aydınlatırsa sevinirm