Bağlı'dan kastınız nedir ne öğrenmek istiyorsunuz ona göre cevap verilmesi daha doğrudur.

YÖK, Milli Eğitim Bakanlıığı (MEB) tarafından dolaylı olarak idare edilir. MEB'in görev tanımları arasında şu ibare yer almaktadır.

'' Yükseköğretimin millî eğitim politikası bütünlüğü içinde yürütülmesini sağlamak için, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bakanlığa verilmiş olan görev ve sorumlulukları yerine getirmek. ''

Yani diyor ki, MEB politika belirler ve YÖK'ü de bu politikanın içinde kalmasını sağlar. Bu kanun Milli Eğitim Bakanlığına verilmiştir.

Fakat YÖK'ü denetleyen organ kendi Yönetim Kuruludur, YÖK Yönetim Kurulu ise Cumhurbaşkanlığına bağlıdır. Bu yönetim kurulu toplantılara MEB katılıp başkanlık edebilir.

Kanun Hükmü, YÖK Kurulunda ki atamalar

b. Yükseköğretim Kurulu;5
(1) (Değişik: 2/7/2018 – KHK-703/135 md.) Cumhurbaşkanı tarafından; rektörlük ve
öğretim üyeliğinde başarılı hizmet yapmış profesörlere öncelik vermek suretiyle seçilen yedi,
temayüz etmiş üst düzeydeki Devlet görevlileri veya emeklileri arasından seçilen yedi
,
(2) (Mülga: 2/7/2018 – KHK-703/135 md.)
(3) (Mülga: 14/7/2004 – 5218/2 md.)
(4) (İptal: Anayasa Mahkemesi'nin 14/5/1997 tarihli ve E.: 1997/21, K.: 1997/48
sayılı Kararı ile.)
(5) Üniversitelerarası Kurulca, Kurul üyesi olmayan profesör öğretim üyelerinden
seçilip Cumhurbaşkanı tarafından atanan yedi, olmak üzere toplam yirmibir kişiden oluşur.6
(Değişik ikinci paragraf: 2/7/2018 – KHK-703/135 md.) Üniversitelerarası Kurulca
seçilenlerden bir ay içinde Cumhurbaşkanı tarafından atanmayanların yerine yeni adayların
seçimleri iki hafta içinde yapılmadığı takdirde, Cumhurbaşkanınca doğrudan atama yapılır.
Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olanlardan üyeliğe seçilenlerin kurumlarıyla
ilişkileri devam eder.
(…)7
c. Yükseköğretim Kurulu Organları; Genel Kurul, Başkan ve Yürütme Kurulu'ndan
ibarettir.
Yükseköğretim Genel Kurulu, yukarıdaki (b) fıkrasında yazılı kişilerden oluşur. Genel
Kurul her yarı yılda en az üç defa toplanır. Başkanın çağrısı veya üyelerin en az üçte birinin
yazılı isteği üzerine olağanüstü toplantılar yapılabilir.
Cumhurbaşkanı, Kurul üyeleri arasından dört yıl süreyle bir Başkan seçer. Kanun ve
yönetmelik hükümleriyle Yükseköğretim Genel Kurulu ve Yürütme Kurulu kararlarının
uygulanmasından sorumlu olan Başkan, Kurulu temsil eder
, seçimi Kurula verilen akademik
personelin ve diğer kişilerin atamalarını yapar.
Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı, gerekli gördüğü hallerde, Kurula katılır ve
başkanlık eder.

Haliyle idari anlamda mı bağlılık, işleyiş anlamında mı bağlılık hangisinden bahsettiğiniz önemli ?

MEB, gidip YÖK'e senelik müfredat vermez. Böyle bir sorumluluğu yok.
Fakat hem yönetim kurulu hem de denetleme organları sayesinde YÖK'ün Eğitim politikalarını belirler.
Teşkilat ve İdari, şemasını Cumhurbaşkanlığı belirler.

YÖK kimseye bağlı değildir diyenlerin zaten mesajlarını ciddiye almayın. Hepsi hem YÖK'ün kendi internet sitesinde ki Mevzuatlarında, hem de kanunlarda madde madde yer alır.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.2547.pdf
https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/4.5.124.pdf
https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/19.5.3.pdf

Mesela,

Yönetim Kurulunun görevlerinden biri,

(1) (Mülga: 2/7/2018 – KHK-703/135 md.)
(2) Bir üniversite içinde fakülte, enstitü ve yüksekokul açılmasına, birleştirilmesi veya
kapatılması ile ilgili olarak doğrudan veya üniversitelerden gelecek önerilere dayalı kararlar
almak ve gereği için Milli Eğitim Bakanlığına sunmak