Konuyu başka yerlere çekmeden net cevap verebilir misiniz? Kıtadan değil ABD'den bahsediyorum. ABD'deki cinayet, adam yaralama, taciz ve tecavüz oranları ile Türkiye'deki oranları bu adreste güncel olarak bulabiliyor muyuz? Bulamıyorsak istatistiklere dahil mi, değil mi?
Konuyu dağıtan siz olduğunuzun farkında bile değilsiniz. Adamın açtığı konuya ABD'den örnek veriyorsun. Nedir bu abd takıntınız? Yunanistanla karşılaştırsanız sizi çok iyi anlardım ama sizin niyetiniz doğruları göstermek değil, sanırım,
Ben size toplam endeksi gösterdim, ama siz şu konuda iyiyiz diye gösterebilmek için şimdi kategorize etmeye başlamışsınız.. Toplam maliyet umrunuzda değil ..
Detaylı görmek istiyorsanız illa kı, ilk attığım linke tıklayın, orda + var. Orda daha detaylar verilmiştir.
Cinayette ABD TR'den öndedir, ama genel kriminalde Türkiye abd'den önde. Bunun neresini anlamıyorsunuz?
Örneğin; Tecavüz olarak İsveç refah ülke olmasına rağmen o suçta çok başlarda çıkar, ama oysa İsveçte raporlama ve bildirme çok geniştir; temas bile o suça giriyor, ve kızlar çok kolay şekilde bunu yetkililere bildiriyorlar. Bu demek değildir İsveç güvensiz.. (Dünyada ilk 25 güvenli ülkeden biri) Raporlama, Bildirme meseleleri var burda. Oradaki kanun çok daha detaylı ve teşvik edicidir..
Size tane tane anlatmaya caliştim elimden geldiğince, anlamak istemiyorsunuz. Türk milletini kimse küçük düşürmüyor. Asıl küçük düşürenler bu sistemi kabul edenlerdir.