Turkic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi uyku arası şöyle bir baktım çok detaylı okuyamadım. Ocindex sitesinde cinayet, adam yaralama, taciz, tecavüz, vb. suçlarla ilgili istatistik var mı acaba? Hızlıca bir baktığımda göremedim, bu konuda detay varsa o kısmı alıntılayip rakam veya oran verebilir misiniz? Zira bu tür sitelerde belirli bir suç türü dışarıda bırakılırsa oran da ona göre değişebilir. Amerikan medyasında hemen her gün cinayet, adam yaralama, taciz, tecavüz, vb. konularda ne haberler yayınlanıyor... Bunların Türkiye'den kat kat fazla olduğu haber bültenlerinden bile belliyken nasıl oluyor da Türkiye'de suç oranının daha yüksek olduğu iddia edilebiliyor?

Bu arada benim mukayese yapmamın sebebini belki anlamamış olabilirsiniz. Benim takıldığım konu bu tür hadiselerde hemen birileri Türkiye'ye ve Türk milletine saydırmaya başlıyor. Türkiye'nin Ortadoğu bataklığında olduğu falan iddia ediliyor. Bu konunun Ortadoğu'yla falan ilgisi yok. Dünyanın çok farklı bölgelerinde cinayet, adam yaralama, taciz, tecavüz, vb. suçlar Türkiye'den kat kat fazla işleniyor. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Sizin attığınız siteyi eskiden defalarca girmiş olarak biri olarak konusuyorum. O site 2014 sonrası veri pek içermez. Siz siteyi kurcalamamışsınız bile.
Benim size attığım site daha güncel. İlki biraz daha detay veriyor, son link ise hepsini hesaplayip ortalama kriminal suç endeksi oluşturup sıralıyor.
Sizin hala karşılaştırma algınız farklı; Amerikayla kafayı bozmuş durumundasınız, amerika kocaman kıta, bizden kaç kat kalabalık nüfus, oradada birçok problemler var.
Fakat biz diyoruz ki, bu suçlar çok kısa zaman diliminde bu kadar artması imkansız. İnfaz yasa düzenlemesine karşı çıkılmadı. 5 yıl yatarı olmayan çıkıyor. Fazla yatırı olanda, 5 yıla düşürülüp serbest bırakılıyor. Bırakında insanlar bunu eleştirsin, hemen amerika şöle böle demeyin. Üstelik emin olun, Türkiye'de sandığınızdan daha fena olaylar var, çoğu basına yansımıyor, bizim gördüklerimiz sadece kameraya kaydedilenler. Normal cinayetler toplu değilse zaten haber değeri yok artık.

Türk milletine saydırma durumu demişsiniz, o konu ayrı bu konu ayrı. Burada bir yangın var; hükümet yanlılarından tut, muhalefetide hepsi bir olup, şu lanet düzene bir son vermeleri gerekir. Çünkü geç gelen kanun, onlarca yılı mafedecektir.