Faikyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle selamlar, ben hali hazırda vergi veriyorum. Almanya, İngiltere ve Türkiye'de web sitelerim var, bunlardan gelir elde ediyorum. Ülke hitine göre vergi muafiyeti belirlenmiyor, öyle bir şey yok. Size adımları anlatayım, ilk önce vergi dairesinden istisna belgesi alıp, bununla bankadan muafiyet hesabı açıyorsunuz, açtığınız ibanı vergi dairesine gönderin. Aynı şekilde adsense hesabınıza da kaydettirin. Vergi formu olarak, en yakın genel vergi dairesinden "mukimlik belgesi" almalısınız ardından bunu adsense'de form olarak göndermelisiniz. Açtığınız hesaba yatırılan paranın yüzde 15i otomatik olarak kesilir.

Bir şey daha, defalarca aldığın miktar ne kadar? Eğer yüksek ile ya da toplamı yüksek ise ve sen bunun vergisini vermediysen sorun yaşayabilirsin. Garantide muafiyet hesabı yok, iş, vakıf, akbanktan muafiyet hesabı açarsın. İleride sorun yaşamamak adına dikkat edin. Ben bi incelemeden geçtim, hiçte incelemeden geçeceğimi düşünmezdim, yıllık 3m sınırınıda açmamıştım, ancak herhangi bir usule aykırı hareket olmadığı için temiz çıktı. Daha fazla detay için "sosyal medya muafiyet hesabı" diye arama yapın, ilgili sonuçlara ulaşırsınız
Çoooook teşekkür ederim faik hocam ilk işim bunları yapmak olucak gelirlerim pasif gelir gibi inişli çıkışlı istisna belgesi en sağlamı olucak sonuçta google bu tek güncellemede çakılabiliyorum ve bazende çakılıp yükseliyor iniş çıkış farkından ne zaman gelir alirsam vergimi ödemek isterim ve eski yillardan toplam garanti ibanıma yatan adsense den bu zamana kadar kazanmis oldugum eski kazançlar toplasak 3-5 bin tl vs 10 bin bilene kazanmamisimdir toplamı onları da kanıtlı gösteririm adsense hesabımdan yatan iban dan gelen google irleand ödemelerini ve hesap eski ben hesabı zamanında satın almıştım ( fazla kazanç yoktu ta ki global site işlerine girene kadar &#128591 faik hocam bunu çözmem gerekiyor korkudan işlere odaklanamıyorum normalde otomatik bana karışmadan vergilerini kesseler de rahat rahat calissan 🙂 en en kısa zamanda gidip vergi dairesinde bu işi çözücem ve hocam abd gelir stopaj kesintisi olmaz dimi bazi arkadaşlarımın adsense otomatik yatan ödeme kısmının altında abd vergi stopaj kesintisi kısmı var benimde olur mu bakiyemden kesin bu ay yatcaktan alirlar dimi kafam karışıyor hani abd kescek tr zaten vergimi ödicem ama tekte alsalar 🙂 kusura bakmayın wallahi amacım yasal bir şekilde vergimi ödemek ki gönül rahatlığıyla işlere odaklaniyim mis gibi devam ediyim 🙏 değerli yorumunuz için çok sağolun hocam ALLAH razı olsun.