Öncelikle selamlar, ben hali hazırda vergi veriyorum. Almanya, İngiltere ve Türkiye'de web sitelerim var, bunlardan gelir elde ediyorum. Ülke hitine göre vergi muafiyeti belirlenmiyor, öyle bir şey yok. Size adımları anlatayım, ilk önce vergi dairesinden istisna belgesi alıp, bununla bankadan muafiyet hesabı açıyorsunuz, açtığınız ibanı vergi dairesine gönderin. Aynı şekilde adsense hesabınıza da kaydettirin. Vergi formu olarak, en yakın genel vergi dairesinden "mukimlik belgesi" almalısınız ardından bunu adsense'de form olarak göndermelisiniz. Açtığınız hesaba yatırılan paranın yüzde 15i otomatik olarak kesilir.
Bir şey daha, defalarca aldığın miktar ne kadar? Eğer yüksek ile ya da toplamı yüksek ise ve sen bunun vergisini vermediysen sorun yaşayabilirsin. Garantide muafiyet hesabı yok, iş, vakıf, akbanktan muafiyet hesabı açarsın. İleride sorun yaşamamak adına dikkat edin. Ben bi incelemeden geçtim, hiçte incelemeden geçeceğimi düşünmezdim, yıllık 3m sınırınıda açmamıştım, ancak herhangi bir usule aykırı hareket olmadığı için temiz çıktı. Daha fazla detay için "sosyal medya muafiyet hesabı" diye arama yapın, ilgili sonuçlara ulaşırsınız