ugur2nd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önce iyimser ve pozitif bakışla baktım ama burada muallakta olan bir durum olmadığını gördüm. Tam anlatılamamış yada açıklanamamış bir şey yerine açık ve net ifadeler var.

8 yıldır YouTube'da içerik üretiyorum. Bu yorum kalıbını defalarca kez gördüm. Sana anlatayım:
"en azından", "beklerdim", "ama" gibi kalıplar negatif kalıplardır.

Örneğin,
"Uçak yakıtı ama deterjan yapıyorlar" ifadesi maden ile uçak yakıtını yapılabileceğini ama onun yerine gidip deterjan yaptıklarını söyleyerek durum üzerine küçümseme yapılmaktadır. Ayrıca "beklerdim" derken savunduğum argümanlar konusunda yetersizliğimi vurguluyor.

Başka bir örnek:
"En azından teşekkür belgesi almanı beklerdim" ifadesinde, kişinin teşekkür belgesi alabilecek potansiyelinin olmama durumunu altını çiziyor.

Yani burada barizce küçümseme ve yetersizlik var. Madem küçümseme var ben de aynı tadı ona sunuyorum. "Paşam dedim, o mekanikler öyle işlemiyor ya dedim, gülersin dedim" Yani onun beni küçümsediği gibi ben onu küçümsedim.

Her ne kadar böyle davranmış olsam da daha sonra açıklamayı okursanız düşünme durumundaki negatiflik konusunu karşı taraf ile empati yapıp sorunun çözümü üzerine aksiyon aldığımı görürsünüz. Ayrıca videonun yorumlarında da bir kaç şey yazdım.

Halbuki muallakta olan bir yorum olsaydı şöyle olurdu:
Bir girişimci ve yazılımcı olarak WordPress kullanmanız ilginç, bence daha iyisini yapabilirdiniz mesela özel tema tasarlamayı düşünebilirsiniz. Sizden beklediğim buydu/Bu, projelerinizin çekiciliğini artırabilir/vb...

Herhalükarda yine de aslında baştan beri videoda anlattığım enerji zaman problemi yine gün yüzüne çıkıyor. O zaman muhtemelen video çekmezdim.

Umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir. Eğer kafanızı karıştıran bir durum varsa sormaktan çekinmeyiniz! 🤗
Ben son dediğiniz cümle olarak algıladım ama sürekli bu tarz geliyorsa haklısınız.