Çokça aklımdakileri birilerine yardımcı olabilir diye paylaşıyorum. Ancak şimdi o akıl karma karışık.

- Youtube -

1 yıl süre gelişim süresi göz önünde bulundurarak. günde 10 saate yakın çalışmanın mevcut olduğunu düşünerek kalan zamanı değerlendireceğimi farz ederek cevap verirseniz sevinirim.

Her işin zorluğu, kolaylığı vardır. Bu yüzden yapılacak işe çok kolay gözüyle bakmam.

Yt kanalımı 1 yıl süre sonraya hazırlamak istiyorum. 1 yıl sonra para kazandırmaya başlasın yeter, miktar önemli değil.

Bir sosyal medya hesabını büyütmenin ilk kuralı “istikrar” olduğunu biliyorum. Bu nedenle kanalımda yıllık xxx miktar video yayınlamaka ve bunu yıllık plana bölmek istiyorum.

Net konsept konusunda henüz tam karar veremediğim için (yardımcı konsep belirli) etkileşimi ileride iyi olabilecek ana konsept belirlemek istiyorum.

Aşağıya olası ana konseptleri yazıyorum.

- Eleştirel ekonomi
- tamamlayıcı ekonomi
- Geliştirici ekonomi
- Fırsatçı ekonomi

göreceğiniz üzere “ekonomi” üst kategoriden “üslup ve kapsam” bakımından daha niche alt konsept oluşturmak istiyorum. Sizce en iyi model hangisi olur.

Seçeceğim ana konsepte göre yardımcı konseptlerde üslup değişikliği olacak.

- yapay zeka
- komplo gelecek
- Konteyner ev yapımı

kanalın içeriğinin konsepti üsluba ve kitleye bağlı olduğunu bilmek gerekli. yani eleştirel ekonomi videosu çekerken, yardımcı konsept te bu tarzda olacaktır.

Siz olsanız “ekonomi” izlemek isteseniz hangi modeli tercih edersiniz. Ekonomi konusunda bilgim ve eğitmim mevcut.

—- Instagram —-

Normalde sosyal medya kullanmam, olanlar da öylesine olan hesaplar. Teorik olarak çok çok etkili olduğunu biliyorum, ancak bir hesabın etkili hale gelmesi (doğal yoldan) oldukça zama alacak. Uzun uğraşlar sonunda hiç işe yaramaması da olası bir durum.

Instagram’a neredeyse hiç sarmadım, 1-2 kez niyet ettimse de devamı gelmedi. Insta kazanç modellerini bilsem de, tatminkar gelmediği için ve uzun süre alacağı için üzerine gitmedim (legal)

Şimdi youtube kanalımı destekleyebilecek veya, tamamen farklı bir konseptte insta hesabı oluştursam mı diye düşünüyorum.

Siz olsanız hangisini seçersiniz, destekçi model mi, farklı model mi?

Biliyorum uzun oldu. okuduysanız teşekkür ederim, cevaplarsanız 2x teşekkür ederim