Herkese Merhaba,
Zamanında B Ehliyeti aldık A2 almadık yıllardır ehliyetsiz biniyorum motosiklete son zamanlarda cezalar çok yükseldi bu sebeple a2 ehliyeti de almak istiyorum.
Bunun Süreci ve Güncel Ücretlendirmesi hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar konu altında anlatabilirler mi?
Konum: İstanbul Avrupa Yakası
Mesela Kurs Almama gibi bir şansımız ya da hakkımız var mı internetteki kaynaklar çoğunlukla yetersiz veya güncel değil
Şimdiden bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkürler iyi forumlar.
Kurs ücreti değişebilir ama 3 aşağı 5 yukarı benzerdir. B ye ilave A aldım geçen yıl 7500 kurs 500 direksiyon sınav ücreti 2k küsür de ehliyeti işletirken ödemiştim.
15 sene önce B yi alırken 50 lira fazla verip sınava falan girmeden motor ehliyeti de alabiliyordum gerek yok dedim pişman oldum.
Günümüzde 2k 3k fark olur max, almışken A alın bence, ileride yükseltmek için yine benzer masraflar gerekecek.
Yazılı sınava girmiyorsunuz, sadece direksiyona katılım ve sınav var. 2 ayı geçmez ehliyeti almak, sınavı geçtiğinizi düşünürsek.
Ehliyeti de kimliğe ekletin, taşıma derdi olmasın.
Otomatik manuel de fark ediyor. Otomatik almayın manuel kullanamazsınız.