Sorması ayıp Miktar ne kadardı ki? 4 Yıl Hapis verilmiş
Hükmün verilip geri bırakılması kararı çıkmış. Avukat arkadaşlar daha iyi bilir. Anladığım kadarıyla 5 yıl kadar hiç bir suç işlememen gerekiyor bu sürede suç işlenen halinde orada belirtilen kesinleşmiş cezayı yatarsın.
Araştırma yap bazı yerler de 5 yılın altı aynı gün çıakrıyor öyle yerleri bulursan aynı gün girip çıkarsın kalanı denetimli serbestlik olur bulamazsan ceza evi savcısının insiyatifine kalmış geçmiş olsun 1.380tl hemen yatır iyi hali bozar o zaman yatma süren tamamı olabilir 33.320tl para cezası vermiş onuda ödemeden kaçamazsın
HAGB koşullarını karşılamıyor ceza, keza mahkeme kararında da HAGB verildiği yazmıyor 6. Madde'ye dikkat edelim.
CMK Madde 231 Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Nedir? 2024. Sanığa yüklenen suçtan dolayı yapılan yargılama sonunda hükmolunan ceza, iki yıl veya daha az süreli hapis veya adlî para cezası ise; mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verebilir (CMK Md. 231).
Cezanız 3.maddede yazıyor indirimli hali o şekilde
O detayları avukatlar daha iyi bilir 5 yıl altında alınan cezalar yatarı bulunmamakta içeri giriyorsunuz iyi halden sizi tahliye ediyorlar daha sonra haftalık imzaya gidiyorsunuz imzayı kaçırmayın
Sonrasını iyi takip edin kasten işlenen suçlarda 3 yıl taksirle işlenen suçlarda 5 yıl ve üzerine kesinleşmeden sonra direk yakama emri tanzim edilir
Merhaba, konuyu kaçırmışım. Öncelikle geçmiş olsun. 2020 ya da 2021 Mart ayında çıkan yasadan önceki suçlarda yarı yarıya indirim ve 3 yıl denetimli serbestlik var. Dolandırıcılık suçu katalog suçlardan mıydı tam hatırlamıyorum ama değilse yatarınız yok 1.5 yıl denetimli serbestlik cezanız var. Muhtemelen zaten bir süre tutuklu yargılanmışsınızdır.
İstinaf süresi geçmeden istinaf dilekçesi yazın.
" bilişim sistemleri kullanmak suretiyle "
hocam buradaki olayı anlamadım burada suç olan kısım nedir
İstinafa başvurmanız gerekmektedir. Dosyanızı detaylı bir şekilde inceleyip, istinaf dilekçesini hazırlamak için bana ulaşabilirsiniz. İstinafa sadece süre kazanmak amacıyla dilekçe vermek yerine, dilekçede kendinizi savunarak yargılamadaki hataları ve eksiklikleri tespit edip, kararın bozulmasını talep etmeniz önemlidir. İddianameyi görmeden yorum yapmak zor ve yanıltıcı olabilir..
Karar kesinleşmeden gerekçeli karar yazılır yazılmaz istinaf başvurusu yapmalısınız. Aksi taktirde karar kesinleşirse. 8 ay 2 gün ceza evi sonrasında şartlı tahliye ile koşullu salıverilmeden yararlanabilirsiniz. Ayrıca bazı bölgelerde koşullu salıverilmeden yararlanmak için idari para gün cezasını ödemeniz gerekiyor.
İnfaz hesaplamaya göre çıkan detayı paylaşıyorum
hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına uygun değilsin hocam o zaman peşine düşseydin iyi bir avukat ile beraat alabilirdin
3 yıl 4 ay yatarınız var ve 33.320 tl adli para cezanız var 24 ay taksitle ödeyebilirsiniz. Ayrıca diğer masrafları da siz ödeyeceksiniz. @Fahrettin; Bildiğim Kadarıyla Bu Arkadaşımız Avukat Sanırım Kendisi Size Yardımcı Olabilir.
Bu forum beni hayrete düşürüyor, değerli yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar siz iyi misiniz? Adam konuya "suç tarihim" diye başlamış ve konuda herhangi bir mağduriyetinin olduğundan bahsetmemiş dolayısıyla buradan suçlu olduğunu kabul ettiği anlaşılır.
Üstelik kasıtsız bir suç değil,
Madde 158- (
1) f. Her ne kadar olayı anlatmasa da paylaştığı mahkeme kararından bir *********** ile karşı karşıya olduğumuzu görebiliyoruz, ne istiyorsunuz? Bu cezayı olabildiğince ucuz atlatıp ders almadan devam mı etsin?
Sizi de mi dolandırsın? İnsan şu kararı foruma atmaya utanır, herifte utanma da yok. Geçmişte dolandırıcılık mağduru olan bir müşteki olarak karşı taraftakilerin aynı maddeden yargılanıp benzer bir ceza almasını sağladım, uzun süredir hürriyetleri bağlanmış durumda ve bu sonuca vesile olmak gurur verici.
Size biraz da mağdur tarafla empati yapmanızı öneririm.
Hayırlı forumlar