Merhaba Hepsiburada ile Hepsipay üzerinden ürün alımı sağladım 1.Taksit ödedim 2. ve 3.Taksiti ekonomiden dolayı işler ters gittiğinden ödeyemedim 2.Taksit 90 Gün olmuş ödemediğim tabi ha şimdi ödeyeceğim ha yarın vs derken biraz kopmuş gitmiş dün aradılar ve 92.Gün olduğunu İcraya düştüğünü eğer pazartesi iş sonuna kadar ödenmez ise avukata verileceğini söylediler bende onlarda ayın 10.10.2024 te maaş aldığımı o zaman ödeyebileceğimi söyledim ama müsade etmediler pazartesi ödemezseniz avukta vereceğiz ve avukat masrafı + Dosya masrafıda borcunuza eklenmiş olacak daha fazla ödemiş olacaksınız dedi şu anda bir dosya ile avukat masrafı ne kadar tutuyor çünkü maaşı aldığım gibi borcu yatıracağımda müsade etmediler eğer ödenebilecek bir tutarsa avukata aktarsınlar ben 5 gün sonra ödeyeceğim diyebilir miyim? Ya da bu süreç nasıl ilerler ödenmez ise taksitlendirme çıkar mı borca gibi
Merhabalar.
Firma avukata dosyayı verdiğinde genelde aynı gün icra takibi başlatılmaz.
Ama başlatıla da bilir. Bazı firmalar avukatların da telefonla aramasını istiyor.
İcra takibi başlatıldığında borcun tutarına göre üzerine kısmen oransal bir
miktar eklenir. Borç hakkındaki net bilgileri bilmeden ne kadar artacağını
net olarak söylemek imkansız.
Kabaca aklınızda hesap yapabilmeniz için şu örneği verebilirim. 10.000 TL
lik borcunuz varsa icraya konduğunda aşağı yukarı 15.000 TL olabilir. Erken
ödeme yaparsanız farklı bir tutar çıkabilir. Ayrıca alacaklı her zaman hakkından
vaz geçme hakkına sahiptir. 11.000 TL ver yeterli de diyebilir.
İyi forumlar