Karar kesinleşmeden gerekçeli karar yazılır yazılmaz istinaf başvurusu yapmalısınız. Aksi taktirde karar kesinleşirse. 8 ay 2 gün ceza evi sonrasında şartlı tahliye ile koşullu salıverilmeden yararlanabilirsiniz. Ayrıca bazı bölgelerde koşullu salıverilmeden yararlanmak için idari para gün cezasını ödemeniz gerekiyor.
İnfaz hesaplamaya göre çıkan detayı paylaşıyorum
Alıntı
Sanığa verilen cezadan koşullu salıverilme süresi (şartla tahliye) çıkarıldığında YATARI: 1 YIL 8 AY 2 GÜN HAPİS cezasıdır.
Sonuç ceza 1 yıldan fazla olduğundan 5275 Sayılı Kanunun 105/A maddesi gereğince Sanık denetimli serbestlikten doğrudan yararlanamaz.
Sanık 0 YIL 8 AY 2 GÜN HAPİS cezasını ceza infaz kurumunda çektikten sonra denetimli serbestlikten yararlandırılarak serbest bırakılır.
Sanığa verilen ceza 3 yıldan fazla ve 10 yıldan az olduğundan Açık Ceza İnfaz Kurumuna Ayrılma Yönetmeliğinin 6. maddesindeki 'cezaları on yıldan az olanlar bir ayını kapalı kurumlarda infaz edip, iyi hâlli olma ve koşullu salıverilme tarihine 7 yıldan az süre kalması' şartı gereğince; 1 ay kapalı ceza infaz kurumunda kaldıktan sonra açık ceza infaz kurumuna alınır.
NOT 1: 5275 Sayılı Kanunun Geçici 9. maddesi gereğince toplam hapis cezası on yıldan az olup bir ayını kapalı ceza infaz kurumunda geçiren ve iyi hâlli olan hükümlüler, açık ceza infaz kurumuna ayrılmalarına bir yıl veya daha az süre kalması hâlinde açık ceza infaz kurumlarına gönderilebilirler. Bu fıkra hükmü 31/12/2020 tarihine kadar geçerlidir.
NOT 2: 5275 Sayılı Kanunun Geçici 9. maddesi gereğince, Covid-19 salgın hastalığının ülkemizde görülmüş olması sebebiyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, 105/A maddesi kapsamında denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlüler ve 106 ncı madde veya diğer kanunlar uyarınca denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlüler, 31/01/2021 tarihine kadar izinli sayılır. Salgının devam etmesi hâlinde bu süre, Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından her defasında iki ayı geçmemek üzere üç kez -31/07/2021 tarihine kadar- uzatılabilir.