ptcN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkçe olarak düşünmezseniz aslında bu konunun çözümü çok basit. Google algoritmaları yabancı aramalar ve ülkeler için geliştirilip diğer ülkelere entegre edilmiştir. Bunun çözümü için öncelikle Yabancıların nasıl makale ürettiğine bakmanız gerekiyor. Bizde verilmeyen link paylaşımı yabancılarda meşhur. Herhangi bir konu hakkında başka bir site yazarından izin alıp veya görüşünü alıp kendi sitelerinde paylaşıyorlar. Her ne kadar rekabet içeirisinde bile olsalar daha iyi bir makale üst sıraya çıkmaları için büyük önem taşıyor.

Bu mantıkta algoritmanın gelişme süreci siteye doğal yolla gelen linklerin hepsinin DoFollow olamayacağıdır. Kesinlikle gelen linkler içerisinde nofollow bağlantı olması gerekiyor. Bunun nedeni şu, yabancı biri içerik ürettiğinde tam olarak güvenmediği ama kaynak olarak kullandığı siteyi eklediğinde nofollow eklerken sürekli olarak kaynak olarak kullandığı yeri dofollow eklemektedir.

Nofollow'un hangi siteden geldiği bu bağlamda önemli bir rol oynamaktadır. Aynı şekilde algoritma, yorum backlink dediğiniz kısımda içerikle alakalı olmayan yorum yolladığınız backlinkleri değerlendirmemekte. Nofollow aldığınız backlinklerin de aynı mantıkta çalışması gerekiyor. Gidip Footer backlinklerinizi nofollow gerekliymiş diye alırsanız hiçbir işe yaramaz. Algoritmanın çalışma mantığını anladıktan sonra doğal backlink inşası yapabilirsiniz. Onun harici satın aldığınız backlinkin türünü bilmiyorsanz Nofollow'da dofollow'da alsanız algoritma açısından bir şey fark etmeyecektir.

Önemli olan bunu siteye nasıl yansıttığınızdır. Eski bilgileri artık güncellemek lazım spam algoritması ile çok şey değişti.
Dün bende bir teori ürettimde içimde kaldı paylaşamadım.
Google botları 301 veya canonical durumunda 3-4 gün arayla geliyor.
Pingleme + linkleme + botların dolaştığı sitelerden 301 yapıp görmesini sağlıyorum hiçbirşey etki etmiyor.
Kafasına göre 3-4 günde bir geliyor bakıyor bir daha gelmiyor bazen 6-7 gün öncesini görüyor son tarama tarihi.
TR 'lokasyonda olup TR search console kullandığımızdan dolayı bu dışlamayı yapıyor mu diye düşünmeye başladım.
Cpanel verilerine göre google bot 1-2 saat arayla 301'deki tüm siteleri dolaşıyor yani aslında her siteye geliyor 1 kere bakıyor.
SQL kaydı tutuyorum gelen botları kayıt altına alıyorum 1 saat arayla her siteye geliyor 301 ile yeni siteye yönleniyor.
Ama search console a göre bot gelmemiş görünüyor.
İP Değiştirip veya sanal sunucu ile abd lokasyon + gmail ile hesaplar eklenirse ne tepki verir diye düşünüyordum.

+ NOFOLLOW linkler sayesinde botlar sürekli siteyi ziyaret ediyor sıralamaya etkisi olmasa bile içerde gördüğü her linki takip etmeyi sever.
Ayrıca şişirilmiş nofollow linkler ile çalışma yapan siteler var takip ettiğim.
40-50 k ref domain tek bir linke link veriyorlar sonrası bla bla bla ama adam sıralamada 1.sayfada )