Merhaba arkadaşlar. Bizim bir internet sorunumuz var. Yan taraftaki evden internet çekmek istiyoruz gecekondu bölgesi olduğu için internet vermiyolar ama ne yaptıysak beceremedik. Mesafe uzun ve arada duvarlar olduğu için wifi den çekemedik. Kablo ile çekelim dedik.

- İlk olarak yan evdeki modemden kendi modemimize ethernet kablosu çektik. Kabloyu direkt bilgisayara bağladığımızda internet geldi ama bir türlü onu wifiye çeviremedik. Kendi modemimin ethernet yerine taktım kabloyu wifi dağıtır diye düşündüm ancak dağıtmadı. İnternet ışığı kırmızı yanıyor bir türlü yeşile dönmüyor. Wifiden kendi modemim ağına bağlanınca da internet yok uyarısı veriyor.

- Sonra https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pro...E&gclsrc=aw.ds şu cihazı aldım belki bununla çoğaltırım diye. Bunun ethernet girişi var diğer evin modeminden gelen ethernet kablosunu buna taktım ve bunu fişe taktım. Kendi modemimi tamamen iptal ettim. sonra ip adresinden girip kurulumu yaptım acces point olarak kurdum. Başta internete girdi ama sonra ne olduysa oldu bidaha bağlanmadı. Buradan kurduğum ağı görüyor şifresiyle giriyorum bağlanıyor ancak internet yok yazıyor ağın altında.

Nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum ama ethernet ile çektiğimiz kabloyu evde nasıl wifiye dönüştürüp tüm odalara dağıtıcam bilmiyorum. Cihaza da 900 lira para verdik boşa gitti.