Merhabalar, teşekkür ederim. Acaba aldığınız destek fiziksel bir is için miydi yoksa dijital miydi ? Yukarıda bir arkadaş yüksek miktarlar fiziki makina vs. gerektiren işlere veriliyor yazmış, o açıdan ikilemde kaldım. Bilginizi rica ediyorum
O dönemden hatırladığım kadarıyla bilgileri ileteyim eğer güncel bilgilerle çakışırsa verdiğim bilgileri dikkate almayın.
Öncelikle herhangi bir işletme açmamış olmalısınız. İlk işletmeniz olmalı, Halk eğitim merkezinden kurs almalısınız. Kurs sonunda kursla ilgili basit bir sınav yapıyorlar sonrasında belge alıyorsunuz. Kursta dersinize giren hoca danışmanlık yapmıyorum der etik olmadığı için ama danışmanlık yapıyorlar önerim o kişiyle çalışın.
Belgeyi aldıktan sonra işletme sınıfları var size uygun olan işletme sınıfı ile işletme açılışını yapıyorsunuz.
KOSGEB kuruluna başvuruyorsunuz, belgeleri dolduruyorsunuz, görüşmeye katılıyorsunuz.
Her şey tamamlandıktan sonra çok küçük bir miktar (o zaman 5.000₺ idi) hemen ödeme yapıyorlar. Danışman varsa onun belli bir tutarını ödüyorlar, geri kalan büyük tutar makine desteğidir. Önce makineyi alıyorsunuz. Dekontu ve faturasını iletiyorsunuz KDV hariç %75ini ödüyorlar.