Merhabalar arkadaşlar, 15 gün önce ayağımı çok kötü şekilde burktum ve hastastahneye gittim ortopedi doktorlarının hepsi ameliyatta olduğu için mecburen ayağıma acil baktı ve maalesef tarak kemiğimde, uzun ve büyük bir çatlak varmış ve ayağımı alçıya aldı 5 gün rapor verdi,
Hocam peki daha uzun rapor alamıyor muyum iş yeri benden rapor istiyor dedim.
Acilde ki doktor , hayır veremiyoruz ve mutlaka ortopediye görün çatlak haricinde bizim göremediğimiz küçük kırıklar da olabilir diye uyardı beni,
Neyse 5 gün raporu aldım ve 5 gün boyunca ortopediye sıra almaya çalıştım mhrs de yok 182 yi arıyorum sıra yok hastahaneye gidiyoruz sıra yok özele gitmeyede durumum el vermiyordu bi film çekiyor 1500 lira...., raporum doldu ve üzerinden 10 gün daha geçmesine rağmen ve şehirde 3 tane büyük hastahane olmasına rağmen ortopediye yine sıra alamadım hastahanelerde sıra yok ayağım çatlak olduğu için işe de gidemedim,
Zar zor bir tanıdık arkadaşın aracılığıyla bugüne randevu alabildim ve ortopedi doktoruna gittim adam yeni film çektirme zahmetinde bile bulunmadı,
geçmişteki filme baktı evet ayağınızda uzun bir çatlak var muhtemelen iyileşmemiştir daha 15 gün felan olmuş, kaynaması 2 ay felan sürer dedi .
Bende hocam iş yeri benden rapor istiyor yoksa beni işten çıkaracaklar en azından 15 veya 20 gün rapor yazamaz mısınız diye sordum ? Maximum 1 hafta verebilirim dedi, hocam daha üstünü alabilir miyiz diyorum ? yok daha üstünü veremiyoruz felan filan bir şeyler dedi
Şimdi ,Acilde ki doktorun çatlağı görüp alçıya aldırıp 5 gün rapor yazmasına mı ? Ortopedi doktorunun yeni bir film çektirmeden tanı koymasına mı yanayım yoksa kendi ağzıyla o ayağın iyileşmesi 2 ayı bulur demesine rağmen inatla 1 haftalık rapor yazmasına mı ?
Abi bu nasıl sistemdir anlamış değilim illa ki bir uzuvumu mu kaybetmem lazım rapor almam için ? Zaten 10 gün boyunca saçma sağlık sistemi yüzünden sıra alamamışım paramdan olmuşum iş yerine rapor veremediğim için laf yemişim işten çıkarılma eşiğine gelmişim, üzerine yeterli gün sayısı kadar raporda alamıyoruz.
Neden böyle bir saçma sistem var ?