Sektör : Ticaret,E ticaret
Batış hikayesi : Yaklaşık 13 yaşımdan beri yazılım ticaret ve e ticaret sektörlerinin içerisindeyim 2020 yılında yaklaşık 150k sermaye ile girdiğimiz e ticaret serüveninde (mobilya) pandemi ile birlikte güzel cirolar ve kazançlar elde ettim 2023 yılında çek senet ve açık hesap olarak toptan verdiğimiz ürünlerle hacmi büyütmüştüm lakin her zaman zamanından önce eksiksiz ödenen hesaplar çekler 2024 yılında artan faizlerle ödenmemeye geciktirilmeye başlandı bende açık hesap ve çekle ürün aldığım için bu paraları kredi,kredi kartı ve tefecilerden para alıp ödemek durumunda kaldım çoğunu ödedim fakat icralık banka borçları ile ortada kaldım çalıştığım yıllar hiç oldu milletle birbirimizi vuracak duruma geldik en son bir çıkış bulamazsam yüklü alacaklılarıma birer tane kendime bir tane sıkıp pes edicem
Kaybedilen tutar : 860.000 TL (yıllar içinde belki birkaç M tl fakat sonuçta kalan borç bu.)
Sektöre yeni girecek için tavsiyeler : tanıdık tanımadık farketmez ekonomik durumu göz önünde bulundurarak iş yapın mümkün mertebe nakit çalışın hatta yahudi ticaretini baz alın önce satın sonra alın gerekirse ticaret yerine komisyonculuğa yönelin ticarette kazanılan para tatlı gelir fakat sıkıntılar başgösterdiğinde lanet ettirir intihara sürükler illa yapıcaksanız ya full nakit çalışın ya da ölmeyi öldürmeyi göze alın 23 yaşında nişanı bozmak zorunda kalan günlerce uyuyamayan bir kardeşinizden tavsiye.