Bir moderatör ile birebir diyaloğa girmek istemezdim ama anlaşılan konu sahibinden daha uzun yazdığınız için siz tartışma yaratmak istiyorsunuz.
Alıntı
Bu barındırma işi, yani insanların size verilerini emanet ettiği, sizin de belirli süre boyunca taahhüt edip bunları barındırmanın sorumluluğunu aldığınız iş, bu artık bize iş yükü oluyor diye bırakıp gidilebilecek bir şey değil, bir mesaj alıntılayıp yarısını kalınlaştırıp altına da yazmışsınız ama, evet bu iş oyuncak değil. Projenize düzgün altyapı bulamama ihtiyacıyla sektöre giriş yaptığınızı belirtmişsiniz, gerçekten iş yükünü sevmediğiniz buradan da anlaşılıyor çünkü yeterince arama yapmamışsınız bile!
Bize emanet edilen verilerde bu zamana kadar bizden kaynaklı bir kayıp mı olmuş ki bu şekilde itham ediyorsunuz. 1 hafta öncesinden müşterilerimize haber verip, verilerinizi yedekleyin demişiz sorumluluk almışız. Müşterimizin diğer konuda sorun yaşadığı firma gibi sunucuyu bir anda kapatıp verileri vermeden, iade yapmadan kayıplara mı karıştık?
Alıntı
İnsanlar size bir güven duymuş ve 3 yıllık ödeme yapmışlar, kimsenin 6 ay sonrasını bile ön göremediği bir ekonomide size toplu bir ödeme yapmışlar. Bu yapmış olduğunuz şey size basit geliyor olabilir ama sektörel olarak etkilediğiniz ve bu konuyu okuyan insanların genel olarak hosting firmalarına karşı ekstra bir önyargı oluşmasına sebebiyet veriyor. Çünkü dünyada Türkiye'deki kadar kolayca girilip kolayca çıkılabilen başka bir sektör yok ne yazık ki...
Bu sadece hosting sektörü için mi geçerli, bir firma açarsın kazanç harcadığın zamanı karşılamazsa çekilir, adabına uygun kapatırsın. Herkesin bakması gereken bir ailesi, ödemesi gereken faturaları var. Senin tabirine göre hiç bir firma konkordato, iflas ilan etmesin herkes zarar etmesine rağmen yaptığı işi yapmaya devam etsin böyle bir saçmalık mı var? Tekrar vurguluyorum biz burada elimizden geldiğince yapıcı olup, en az mağduriyet ile süreci atlatmaya çalışıyoruz.
Alıntı
Firmanın maddi olarak sağlam olması, 3-5-10-20-30 veya bir datacenter dolusu sunucusu olması, 3 yıllık satılan bir hizmeti ilk yılı dolmadan şu tarihe kadar alın sunucunuzu gidin, hesaplıcaz kalan ödemenizi yatırıcaz diyebilme cesaretini size vermemeli. Bu yanlış, çok mu sıkıldın, yoruldun, beklediğin gibi olmadı, anlaşırsın bir firmayla müşterilerin hizmet süre haklarını koruyarak gerekirse ücretlerini karşı tarafa ödeyerek, müşterileri de rahatsız etmeden devredersin, buna kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum.
"Müşterileriniz ile anlaşıp devir edebiliyorsanız eğer kalan hizmet süresini sağlıklı bir şekilde kullanabileceği bir firmaya devirini gerçekleştirin." Bu cümleyi kendin kuruyorsun buradaki müşteriler ödemeyi bizim adımıza yaptılar yarın bir gün bizim devir etmek için anlaştığımız hosting firması diğer konudaki gibi kapatıp gitse faturada bizim adımız yazdığı için tekrardan biz uğraşacağız. Bu ekonomik şartlarda kimseye kefil olamam. Seninde söylediğin gibi kimsenin 6 ay, 1 sene sonra ne durumda olacağı belli değil.
Alıntı
Fiziksel sunucu satmanın sizi daha az yoracağına inanıyormuşsunuz, umarım forum üzerinde benim görev sürem boyunca böyle bir satış konusu açmazsınız, çünkü benim aklım almaz 15 gün sonra size iş yükü oluşturur belki onları da aynı şekilde bırakmak isteyebilirsiniz.
Merak etme bırakmak istersek tekrardan en az mağduriyet ile gereğini yaparız.
Bakın bizde bu firmaya yatırımlar yaptık. Belki ilk 6-7 ay o zamanın ekonomik durumuna göre 5 haneli rakamlarda zarar ettik. Bugün belki 5 haneli rakamlar göze gelmeyebilir ama o zaman ciddi zararlardı. Maddi zararı geçtim veri merkezinde kaç gün sabahladığımı bilirim. Bizde 2 sene emek verdik. Kimse 2 sene emek verdiği işin bu şekle gelmesini istemez. Lakin ekonomik şartlar, piyasa rekabeti, iş gücü şu anda bizim karşılayabileceğimiz durumda değil. Biz gerçekten buraya harcadığımız zamanın karşılığını alamıyoruz ve alamamıza rağmen uzun süredir bir şekilde götürdük. Ve yinede en az mağduriyet ile kimseye zarar vermeden hareket ediyoruz.
En doğru kararı verdiğimize inanıyorum. Aktif VDS hizmeti bulunan tüm müşterilerimizin iade tutarını hesaplayıp iadesini 07.10.2024 tarihine kadar belirttikleri IBAN adresine gerçekleştireceğiz. Web Hosting, Reseller Hosting ve Fiziksel Sunucu hizmetlerimizde herhangi bir aksaklık olmayacaktır.