çiftçinin en büyük sorunu kooperatifleşememe, birlik olamama, birbirine olan fesatlıkları, halbuse birleşseler bu sene maliyetimiz bu kadar 50 kuruş değil, kilosu 5 lira, kabzımale aracıya vermiyoruz, direkt üreticiye yada tarım kooperatife satış yapacağız toplayıp diyemiyor, benim malım daha iyi 1 lira eder ahmetin ki 50 kuruş eder kafası oldukça bi yere varamazlar, gelir bi dilli düdük ayak üstü iki zarfla birbirinize düşürüp ertesi gün atıyorum adanaya antalyaya gidiyorum malın asıl merkezine iyi düşünün der zararına toplar gider. topladık malımız a rekolte b rekolte c-d rekolte, ister ihraç et, ister iç pazara sat, ister salçacıya sat, ister kurutmada kullan... maliyetide bu kadar, işine geliyorsa al gelmiyorsa al bunu sabah akşam günde iki defa kulak arkana sür dersin, komisyoncu 1 sene almaz, 2 sene halde serada mal biter, üçüncü sene ayakkabına paspas çeker. 10 milyon masraf yapıcam 50 bin alıcam he mi ? banka faizi bile daha fazla, mahsüle ibret olsun diye 5 liralık benzini döker araziyle beraber yakarım ertesi gün nadasa bırakılmış ekilmeye hazır arazi diye ilana koyarım çatır çatır faiz yerim başımı ağırtmam bu kafayla. bana göre çiftçinin köylünün sağlam bi dayağa ihtiyacı var.