Ayrıca, ilave etmekte yarar var;
Sektörel tecrübesi olmayan, ve daha önce hiç B2B yapmamış biri, nereden başlayacağını düşüneceği bir mimari düşünme süresine ihtiyaç duyabilir. Buna engel olmak için, bu işi yapmış kişilerle çalışmalısınız. Onlar sadece nereden başlayacaklarını bilmezler, aynı zamanda size olması gereken birçok ilave detay sunar, sizi de bilmediğiniz konuda bilgilendirirler. Yapmış kişiyi sunacakları referansla değil, konuşarak tanırsınız. Referanslara aldanmayın.
Bir diğer konu, ürün geliştirme ile proje yönetimini karıştırmayın. Bende e-ticaret yaptım, bundan 16 sene önce. 2008 Ağustos ayından beri geliştiriyorum. Ancak, ben başladıktan 3 ay sonra bitirdim. Bitirdikten sonra geliştirme sürecim, "ürün yönetimine" girdiği için, projeden bağımsız değerlendirilir. Bu süreçte Web Forms gitti, MVC geldi, MVC gitti, .NET Core geldi. Sürekli çağ değiştirdim. 3. defa baştan aşağı değiştirdim ve 500 üzerinde güncelleme yayınladım. Bu proje yönetimi değil arkadaşlar. Bu ürün yönetimidir.
Proje, belli bir kapsama sahip olur, süresi bellidir, süre bittiğinde, erişilmesi gereken aşamaya gelmiştir ve teslim edilmiştir. O evreden sonra yaptığınız tüm geliştirmeler, başında proje yöneticisi dahi olsa, ürün yönetimine giriyor.