zirveder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel abim ağır sanayi boru yardımcılığı veya kaynak yardımcılığı yapar mısın işin aşırı bir ağırlığı yok şantiye işi kocaeli gebzede maaş net 25bin ₺ konaklama bize ait mesailerle 30-40bin tl arasını bulur düşünürsen yazabilirsin.
hocam evliyim malesef bartında ikamet ediyorum bekar olsam hiç düşünmeden gelirdim kusuruma bakmayın
shizuma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hakedişinde bir eksiklik olduğunu düşünüyorsan asla bir yere imza atma. sonrasında hiç bir şey çıkartamazsın.

Anlaşma yoluna git , gidemiyorsan da mahkemelik olursun tabi bu süreç uzar durur.

kanuni hakkın 1 brüt maaş +4 hatalık maaş (ihbar tazminatı)

bu da maaşının asgari ücret olduğunu düşünürsek kabaca 40bin lira bir hakedişin olduğunu gösterir.
hocam maaşlar bir ay yüksek yatıyordu bir ay bayağı eksik yatıyordu maaş bodrosunu istiyorlardı hiç bir şekilde alamıyorduk başka şehirde hesaplandığı için gelmiyor gitmiyor falan diye geçiştirdiler sürekli
Hattushil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam iş yerin çıkaracaktır ama yasal haklarını almadan kesinlikle hiç bir belgeye imza atma!
"yerlere bant çektim yani işim dışı iş yaparken ayağıma pano düştü 2-3 gün çalışamadım" demişsin. bu iş kazasının görgü tanığı vb var mı? kaza olduktan sonra hastaneye gittiniz mi? tutanak tutuldu mu?

eşiniz de aynı iş yerinde çalışıyor anladığım kadarıyla, onun çıkarılma gibi bir durumu var mı?
hocam pano düştüğünde sadece 1 arkadaşım şahit önceden de bir arkadaşın ayağına düştüydü onuda işten çıkarttılar 6 ay önce sadece makina hatasından dolayı parmağımı makinaya kaptırdım insan kaynakları değişmişti yeni gelmişti ve zorla iş kazası tutanağı tutturmuştu eşim hamile efendim o yüzden onu çıkartamazlar ummuyorum yani