Aynı şeyleri söylüyoruz aslında sadece kücük pürüzler var şöyle ki ;
Müşteriniz 12:37 itibarıyla AWS problemi yaşadığını belirtmiş, ve teknik olarak bu problem henüz giderilmiş değil anladığımız kadarıyla. Evet o arada problemi çözmüşsünüz (hatta sanıyorum ki problemin giderilmesine sevinen müşteriniz paket yükseltmesi yapmış, demek ki sorun olmasa bu müşteri hizmeti kullanmaya gönüllü ve istekli) ama problem tekrar nüksetmiş kısa süre sonra, bu bir çözüm olmamış, bu yüzden 17:58 saatine takılmanıza gerek yok.
Itrade konusuyla ilgilenen farklı moderatör arkadaşlarımız var, konu çözüldükten sonra iki tarafta itraderlarını report edebilir bu konuyu referans göstererek, değerlendirmeye alınır.
Bir kullanıcının hizmeti beğenip beğenmemesi veya iade etmesi bu kadar kısa süre içerisinde hak veya hak değil yönünden tartışmaya çok da açık değildir, evet bu hizmet belki bir kaç gün herhangi bir geri bildirim olmaksızın kullanılsaydı günlük Gbytelarca veri trafiği yapılsaydı ve sonrasında iade istenseydi, tabiki iadeyi tartışabilirdik hatta tartışmazdık iade yapılmaz bu kadar trafik var ortada derdik başka bir sorun yoksa. Ama durum farklı gördüğünüz gibi. İade konusunda Türkiye'deki meslektaşlarımın niçin bu kadar sıkı durduklarını bilmemekle birlikte, sizin konunuz nezdinde bu müşteri dikkat ettiyseniz 13:05 mesajında da iade istiyor, 14:36 da iade talebi yapıyor, "hizmet politikamızda belirtildiği üzere sağlanamamaktadır" diyorsunuz, sonra yine iade diyor siz yine yok istediğiniz yere şikayet edin diyorsunuz, alıntıladığım mesajınızda da 24 saat icinde sorunu çözmekle mükellefiz çözmezsek zorla parasına el koymaya kimsenin hakkı yok diyorsunuz.
Ben müşterinizin siz sorunu şu saatte çözseniz de o sunucuyu artık kullanmak istemediğini anladım, umarım siz de kısa süre içerisinde anlar ve iadesini yaparsınız. İki tarafta mutlu olur.
12:37'de müşterimizin ilettiği sorun ona iletilen IP adresinin yurt dışı yönüne bağlantısı olmamasıydı. Çok kısa sürede çözüm ürettik ve müşterimizin sorunu çözüldü.
Daha sonrasında yaşadığı sorun ise, müşterimiz bizden aldığı sunucu ile AWS sunucusu arasında yoğun trafik oluşturmayı denemiş. Yurt dışı DDOS koruması sağlayıcımız bu anormal trafiği saldırı olarak algılamış. Ekran görüntüsü aşağıdadır.
https://prnt.sc/NIxY0qnS2DaD
Tabiki kimse kimsenin hizmetini beğenmeyebilir bunu eleştirmek bize düşmez. Ancak sizinde gördüğünüz üzere müşteri network taraflı inceleme sağlanmasına fırsat vermemiş ve aceleci davranmış. Burada hemfikir olduğumuzu düşünüyoruz.