Merhabalar arkadaşlar.

Forumda onlarca kez karşılaştığım bir konuda sitemim var. Amacım kimsenin rahatsız edilmesi değil öncelikle yapacağınız yorumları da tahmin edebiliyorum, şimdiden bazılarınızdan özür diliyorum ve söze başlıyorum.

Başlığa bu gibi 1500-2500₺ fiyatlar yazarak web sitesi fiyatı veren arkadaşlarımız var, bu fiyatları vermekte özgürsünüz tabii ki fakat detayları da vermenizi talep ediyoruz.

1- 1500₺ fiyata müşteri ne alacak?
2- Web sitesi gerçekten bahsettiğiniz gibi profesyonel ve kaliteli mi?
3- Web sitesi tam optimize olacak mı?
4- Seo çalışması yapılacak mı? Yapılacaksa hangi araçlar kullanılacak, takibi ne kadar zaman sürecek, ne kadar süre çalışma yapılacak?
5- Web sitesi wordpress ise gerekli kaldırma yada eklenti işlemleri yapılacak mı?
6- "Müşterilerimiz bizi google'da yada diğer arama motorlarında bulabilecek mi?" sorusuna cevabınız nedir?

Sadece hosting ve domain müşteriye aittir yazıp bu şekilde fiyat verilmesi sizce ne kadar doğru? Vitrin bir web sitesi ise ve sadece "benim web sitem var" denmesi için yapılmış bir web sitesi değil ise;

1- 1500₺ ile bugün ne yapılabilir? 2 kişilik akşam yemeği minimum 500₺ olmuşken. (Emeğin bu kadar mı ucuz?)
2- Taban fiyattan "profesyonel ve kaliteli" adı altında konu açılması bu şekilde fiyat verilmesi; gerçekten kaliteli işlerin de fiyatlarını aşağı çekmiyor mu? (Her müşteri webmaster değil, tüm detaylar hakkında bilgisi yok.)
3- Neden belli bir piyasa yok ve herkes kafasına göre fiyat verebiliyor? (Serbest piyasa kardeşim, sana ne.)
4- Bu standartları belirlemek çok mu zor?

Şimdiden yorum yapacak arkadaşlara teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunarak emeğinizin kaliteniz, kalitenizin de fiyatınız olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Bugün wordpress ile site hazırlayan da var, wix ile de var, kodlamasını kendisi yapan ve her sayfaya her satıra emek veren arkadaşlarımız da var, şifreleme yapan da var, veritabanı hazırlayan da var. Yani sizin "websitesi" diyerek 1500₺ fiyat verdiğiniz tek site türü "wordpress taban fiyatı bu" dediğiniz türden ibaret değil. Bunları da bilerek ne olursunuz meslektaşlarınıza olan saygınızı da yitirmeden fiyatlarınızı güncelleyip verin. Tekrar teşekkürler, başınızı şişirdiğim için de özür diliyorum. İyi çalışmalar dilerim.