Hatırı sayılır bir şirkette E-ticaret direktörüyüm. Masa başı çalışacak adayla ile doğrudan görüşmeyi tercih ediyorum. 2 yıldır boş olan pozisyonumuz mevcut. Sebeplerine gelecek olursak;
1-) 2 Youtube videosu izleyen kendini yeterli görüp uzmanlık gerektiren pozisyonlara başvuruyor.
2-) 2 Youtube videosu kadar bilgi sahibi olmasına rağmen dudak uçuklatan maaş talepleri
3-) Kendini geliştirmeye kapalı bir toplumuz.
4-) Pozisyon gereksinimlerinden birisini-çeyreğini- karşılayan ilgili pozisyonlarda çalışabileceğini zannediyor. Örn: 2 fotoğrafı canvadan düzenleyen kendini sosyal medya uzmanı zannetmesi gibi.
5-) Hali hazırda çalıştığı işyerinde alamadığı terfiyi, onu hiç tanımayan bir şirkette almaya çalışması. Hayatını kategori sorumlusu olarak geçiren arkadaşın iş ararken e-ticaret uzmanı ilanlarına başvurması gibi.

ve evet 2 yıldır kalifiyeli e-ticaret uzmanı bulamadık. içerden personel yetiştirmeyi deniyoruz ama belkide hayatı boyunca karşısına bir daha böyle fırsat çıkmayacak olan vasıfsız personel bile excelde 2 tablo yapıp bir düşeyara komutunu kullanmayı öğrenememesi. Durum içler acısı.