bir çok türk firması ile çalıştım hepsi yavaş hocam. (güzel hosting'i ayrı tutuyorum) bir de bizim firmalar hep müşteriyi suçlayıcı hep sorunu müşteriye yıkıcı davranıyor. bir de mesela dns ayarı o ayarı bu ayarı hep zulüm. burayı ben bir iki senedir kullanıyorum bir kere ne sitede yavaşlık ne bir şey hiçbir sorun yaşamadım. kendimden kaynaklı sorunlarımı bile canlı destekte geçe1-2'de sorunsuz hallettiriyorum. bir çok ayar vs zaten hep otomatik.
Merhaba,
Hosting sektörü ne yazık ki Türkiye'de hak ettiği seviyeye henüz ulaşamadı. Bu yalnızca küçük firmalarla sınırlı değil; geniş müşteri kitlesine sahip büyük firmalar bile minimum geliştirmelerle yol alıyorlar. Bu konuda maliyetlerin artışı ve veri merkezlerinin yüksek fiyat politikaları da büyük bir sorun. Kaliteli bir hizmet sunabilmek için güncel donanımlara, daha hızlı disk, işlemcilere ve iyi altyapı sağlayan tedarikçilere ihtiyaç var. Aynı şekilde, müşteri desteği için de personeli eğitmek ve onlara uygun koşullar sunmak gerekiyor. Bu detaylar müşteri gözünde sıradan görünse de, düşük bütçelerle hizmet arayanlar için çoğu zaman göz ardı ediliyor.
Bu durum yalnızca kullanıcı perspektifinden değerlendirildiğinde, birçok kurum ve kuruluşa haksızlık yapmış oluruz. Özellikle, yıllardır Türkiye'de hizmet veren ancak hala altyapısını iyileştirememiş pek çok şirket varken.
Kısacası, uygun fiyatlı bir hizmet almak istediğinizde bu tür yavaşlık şikayetleri kaçınılmaz hale geliyor. Bunun arkasında yatan en büyük sebep, veri merkezlerinin altyapı yetersizlikleri ve kullanılan sunucu, işlemci ve disklerin kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Daha kaliteli bir hizmet almak istiyorsanız, fiyat/performans kıyaslamasından önce sunulan hizmetin niteliğine ve sağlanılan altyapıya dikkat etmek çok önemli.
Bu konuda, işini ciddiye alan birçok şirket gibi biz de altyapıya yatırım yaparak güncel donanımlarla hizmet sunmaya gayret ediyoruz. Yavaşlık ve benzeri şikayetlerin önüne geçmek için sistemlerimizde sürekli iyileştirmeler yapıyoruz.