SaatciAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2. Sayfa CV var bende, 3 diploma, liseden beri hep aynı bölümdeyim. Lise: bilişim teknolojileri/web programcılığı (not ort:85), Karabük Üniversitesi/Bilgisayar programcılığı (not ort:3.10), Çankaya Üniversitesi/Bilgisayar Mühendisliği (not ort:3.05), Anadolu Üniversitesi
/ Yönetim Bilişim Sistemleri (not ort:3.25) onur öğrencisi olarak mezunum.

😂 700 başvuru 3 ik mülakatı, 2 teknik mülakat, 0 iş. 1.5 senelik işsizlik. 4 yaz 1 uzun dönem stajım var. Bitirme projelerimde 1.liğim, finalistliğim, bi çok sertfikam var (ücretli/ücretsiz)

Kıdemli, mid tanıdıklarımdan işten çıkanların %90’ı hala işsiz. İşsiz çünkü linkedinde açılan ilanların %99’u takipçi kasmak, çalışanlara yerinin doldurulabilir olduğunu hatırlatmak, reklam yapmak, cv havuzu oluşturmak, şirketin büyüdüğü algısını yaymak için açılan şer çöp ilanlar. İlanların %50’si kıdemliye asgari ücret junior a gönüllü teklif edenler.

Linkedin’de ki ahlaksızlık artık farklı bir yere gidiyor. Siz bayadır iş başvurusu yapma ihtiyacınız olmadı herhalde piyasanın karaktersizliğinden habersizsiniz.

inanır mısın bazı firmalara para verme sigortamı yap yeter diyorum ona bile yok diyorlar, zenginim diye işe alınmamışlığım var benim 😂

İnsanın bilmediği şeyler hakkında biraz 🤏🏽 az konuşması gerekir diye düşünüyorum. Linkedin de iş kaynıyormuş. Peh.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla elinizde 3 parça kağıt görüyorum, bir IK personeli için pek ilgi çekici bir şey değil artık. 3 IK görüşmesinde neler yaşandı, neler istediler de sizde bulamadılar bilemem. Orta ölçekli ajansların linkedin'de iş ilanlarını görüyorsanız gerçekten ihtiyaçtan ötürü açılır ve gelen CV'ler bir bir incelenir. İnanın linkedin de iş ilacı açmak bedava ya da ucuz bir şey değil, ihtiyaç olmasa kimse uğraşmaz ordaki reklamlarla. Bir önceki çalıştığım ajansta ekip lideriydim, gelen CV'lerle bizzat ilgilendim %90'ı çöp. %5i daha fazla maaş peşinde, %3 bilmediği ne varsa uzmanım diye yutturmaya çalışıyor, %2'lik kesim ile görüşür uygunsa işe alırdık. Bu şekilde tartışmak biraz anlamsız çünkü lokasyon çok önemli, bulunduğunuz konum bu sektöre uygun olmayabilir. İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde işsizim diyen yazılımcı varsa ya parayı az buluyordur, ya da işinde başarılı değildir bu kadar.

Alıntı
İnsanın bilmediği şeyler hakkında biraz 🤏🏽 az konuşması gerekir diye düşünüyorum. Linkedin de iş kaynıyormuş. Peh.
Uzun zamandır kullandığım platform, nasıl çalıştığını ne amaçla kullanıldığını da biliyorum. Teşekkürler.