Sıkıntılar 10. yıldan sonra çıkıyor arkadaşlar. Eşim ve arkadaşı oldu. İkisi de 10. yıla girdikten sonra; Taniyon, sıvı yemek alımında kusma, demir eksikliği (ilk başta hap alıyorlardı sonradan damardan 6 ayda bir almaya başladılar, şimdide 4 ayda bir alıyorlar, doz yeterli gelmiyor, mide emilimi yapmıyor artık), b12 (haplar artık etki etmiyor, iğne ile 2 haftada bir vurduruyorlar), troid çıktı, kronik anemi oluştu, sürekli calsium + magnezyum ilacı almaya başladılar, mide koruyucu bağımlılığı, saçlarda dökülme, başladı. Bu cümleler bana değil eşime ait. Haplarla idare edilen durum artık iğneye döndü. Ameliyat olmadan önce 50 kere düşünün, ben de 130kg dım. Doktor eşliğinde diyetisyene gittim 2 ay önce, eşimi görünce ameliyat olmayı istemiyorum. İlk 1 ayda sağlıklı şekilde 10kg verdim, 2 ayda 6kg verdim. şuan 114kg da durdum. Salı günü randevum var ve insülin direncini kıracaklar diyet ile, olaki kırabilirsem hedefim 110kg sonra 100kg geçmem daha da kolaylaşacak. Bu arada günde 30dk yürüyüş yapıyorum. Başka bir şey yok... Dİyetisten ücretim ayda 950tl.