Merhabalar yaşım 21 üniversiteyi 1. Sınıfta bıraktım, bıraktığım gibi iş bulup çalışmaya başladım opette pompa görevlisi olarak çalışıyordum 6 ay çalıştım hem geleceği yok hemde asgari ücret çok az geliyordu fakat işim çok rahattı. Sonrasında hemen büyük bir fabrikada CNC freze operatörü olarak işe başladım hiç bilmediğim bir iş 1 haftadır buradayım fakat tozu pisliği kiri inanın hiç çekilmiyor her gün yataktan zor kalkıyorum her yerim ağrıyor 25k maaş için değer mi bilemiyorum... İşin özü ne yapacağımı hiç bilmiyorum geleceğimi hiç göremiyorum tamamen kapkara. Askerliğimi daha yapmadım 2032'ye kadar tecilli. Askerden önce meslek edinmek istiyorum fakat gerçekten psikolojik olarak büyük bir çöküşe gidiyormuş gibi hissediyorum her ne kadar kendimi motive tutmak istesemde çok zorlanıyorum. Şuan ki fabrika seri üretim olduğu için mesleği öğrenme fırsatım da yok 'düğmeci' diye tabir edilen elemanlarız. Yol gösterecek bir abiye ihtiyacım var çevremde bu potansiyel de kimse yok çok yalnız ve sanki uçuruma doğru freni boşalmış bir araba gibi hissediyorum.
Cnc freze işini öğrenirsen hocam 60 k dan aşağı maaş almazsınız. Evet sanayi sektörü biraz sıkıntı olabilir ancak yarın bir gün usta başı olduğunuz da eliniz arkanız da gezersiniz programını yap operatöre ver . Cnc torna ve freze + solid cam bilen personeller bu sektörde az yetişiyor o yüzden en kötü 60 k dan alan arkadaşım yoktur. Tabi bunlar usta biraz dişini sıkman gerekir ve bu sektörde asla aç kalmazsın. Reyon ve mağaza gibi yerler de çalışacağına bu işi öğrenmen en mantıklısıdır. Vasıfsız olmaktansa meslek sahibi olup, geleceğine yön verebilirsin.
Şimdi yukarıdaki yorumları gördüm 5 k eksik al, mağaza vb yerler de çalış demişler bu bana göre yanlış. Emek olmadan yemek olmaz hocam. Sabır ve işi öğrenme isteği varsa içinde bu işte yürür gidersin.
Bugün 5 eksenli cnc tezgahında çalışan arkadaşlarım 90 bin bandında maaş alıyor . Kendini yetiştirmelisin bu sektörde aç kalmaz ve öğrenmeye açıksan aranacak adam olursun.