Merhabalar forumda sürekli bunun konuları görüyorum. Merak ettim yapay zekaya sordum.
İşte cevabı:
Google Play Console hesabı satmak, Google'ın Hizmet Şartları'na aykırıdır ve yasal olmayan bir eylemdir. Bu hesaplar kişiye özeldir ve transfer edilmeleri veya satılmaları Google'ın politikalarına ters düşer.
Hesap satışı, Google tarafından tespit edilirse hesabın askıya alınması veya kapatılması gibi ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, bu tür bir işlem kişisel bilgilerinizi üçüncü taraflarla paylaşmanıza yol açarak güvenlik riskleri yaratır. Hesap satışından doğabilecek diğer bir sorun, yasal olarak sorumluluk taşımanızdır; Google ile yapılan anlaşmanın ihlal edilmesi hukuki sonuçlar doğurabilir. Satılan hesap kötü amaçlı kullanıldığında, yeni sahibi zararlı yazılımlar veya yasa dışı içerik barındıran uygulamalar yayınlayabilir. Hesap sizin adınıza kayıtlı olduğu için, bu durumda itibarınız zedelenir ve Google Play'den süresiz yasaklanma riskiyle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, bu tür kötü amaçlı uygulamaların yüklenmesi yasal sorumluluk almanıza yol açabilir ve gelecekte Google Play'de geliştirici olarak yer almanız engellenebilir. Bu sebeplerle, Google Play Console hesabını satmak veya satın almak büyük riskler taşır ve önerilmez.
Merak edenler kendi hesaplarından yapay zekaya sorup test edebilir.