Merhabalar, şuan sürdürdüğüm işten memnun değilim kariyerimi yeniden planlamak istiyorum. Emlak danışmanlığı uzun zamandır seçeneklerim arasındaydı ancak bu zamana kadar düzenli gelirli işlerde çalıştığım için hayatımızda ona göre şekillendi aylık sabit ödemelerim var. Yani çekincelerimden bir tanesi düzenli gelir olayı. Kurumsal bir yerde değilde bireyler kendiniz yaptığınızı sayarsak boş bir ay geçirmeniz mümkün mü? Sıfırdan başlayan biri için portfolyo oluşturma süreci nasıl ilerliyor? Mülk sahipleri mi sizi buluyor yoksa siz mi onları buluyorsunuz? Ofis olması şart mı yoksa sadece online olarak yapılabilir mi? Şimdilik aklıma gelenler bunlar teşekkürler
Selamlar, yetki belgesi alabilmek için ofis açmanız şart. Kurumsal bir yere de bağlı olabilirsiniz fakat her türlü şirketleşmeniz gerekiyor.
İlk aylarda mesai kavramı olmadığı için istikrar sağlayamamıştım ve işe odaklanamamıştım. İstikrar sağlanmadığı sürece boş ay geçirmek muhtemel. Sağlansa da geçirmek muhtemel.
Müşteri bulma kısmı ise ilk aylarda zor olabiliyor. Sahibinden satılık/kiralık mülkler veya etki çevrenizden portföy alabiliyorsunuz. Kurumsal bir yerde olursa yönlendirme de alabilirsiniz.
Benim tavsiyem kenarda sizi 6 ay idare edecek sıcak para veya gelir yoksa riskli oluşudur. Benim sıcak param yoktu ama giderim de yoktu başladığımda.
Özelden bana numaranızı iletirseniz online olarak yapabileceğiniz alternatifleri paylaşırım.