Fatura istendiğinde genelde artı kdv yansıtırım diyorlar.ülkemizde birçok sektör böyle.Banka üzeri öderse kdv yi o ödeyeceği için işine gelmiyor.Arkadasınız uğrasmak istemiyor evi de begendiyse çeksin elden versin.
Demek istediğim bu yasal değilse uğraşacak çünkü 80bin tl hakkıysa bankaya aldığı için +kdv yi neden kiracı ödüyor, biz bunu anlayamadık. Elden vermek yok yasal olarak bankadan alacak ama banka olursa +kdvyi neden kiracı ödüyor çok saçma.
Öyle bir dünya yok. Yalın rakamı almak istiyor. Siz ibana yollayın aksi bir cayma söz konusu olduğunda direk şikayet edin tamamen hak sahibi olacaksınız. Şayet mahkemeye giderse işlem emlakçı diskalifiye olur bedel kiralayana iade edilir ve tek muhattap mülk sahibi olur.
Zaten çok saçma geliyor oranlar hocam, eniştem ev aldı muğladan 10milyon'a ama 200bin tl emlakçı komisyonu vermek zorunda kaldı. Yani 200bin ben neden sana vereyim çok alakasız, elbette %2 hakkı ama para büyüdükçe bu oran gereksiz ev sahibindende alıyor 400bin tl, neden ödeyeyim bu parayı ben sana.
bana diyor evin sunumunu yapıyoruz, iyide biz kör engelli değiliz bu tuvalet bu mutfak demeseniz biz salonamı dışkı yapacaz yani. Gerçekten Türkiyeden ev almama sebebim emlakçıların komisyonları.