Merhaba,
Şirket açılış masrafının söylediğiniz rakamlar olması imkansız. Şirket açılış masrafları genelde oldukça düşük rakamlardır. 1000'a bile ulaşamaz. Ancak, serbest bölgede ticaret yapma lisansı gibi lisans bedelleri olabilir. Bu durum fiyata etki eder. Bu durumun fiyata etkisi, asla çok uçuk olmaz, buradaki 50000, çok uçuk niteliğindedir. Lisans bedelleri $2500 civarı olabilir.
Bahsettiğiniz şey "Shared Capital" olabilir. Liman bölgelerinde bu gibi rakamlar normal. Ancak, bunu birilerine vermiyorsunuz. Banka hesabında gösteriyorsunuz. Yani, şirketi size açan kişi bu parayı sizden tahsil etmiyor. Bu parayı bankaya koyup, bankada şirket açılana kadar donduruyorsunuz. Şirket açıldıktan sonra bu parayı salıyor olmaları gerekiyor. Bu bedel $50000 civarında olabilir. KKTC vatandaşı olmayanlar yada orada yaşamayanlar, bu bedelin iki katını gösteriyor olabilir.
Benim size önerim, Yeminli Mali Müşavir bulun ve bu kişiler üzerinden açın. Avukatlara misliyle para ödemeyin. Bilmediğiniz bir internet sitesine ütopik rakamlar ödemeyin. Hatta vaktiniz ve durumunuz varsa, bir uçak bileti alıp, doğrudan KKTC'ye uçup, yerinde de yapabilirsiniz. Ben çoğu zaman böyle yapıyorum ve tüm sorunları geçirdiğim 1 haftalık tatil sürecinde çözüp, geri dönüyorum.
Umarım işinize yarar