Anahtar kelime sayısı, kullandığınız analiz aracının SERP sonuçlarında ilk 100'e giren siteleri listelemesi sonucu oluşur.
Örneğin Semrush için, Semrush bir kelimedeki SERP sonuçlarını güncellediyse, ve sizi sıralamada gördüyse, anahtar kelime bazında +1 yazar.
Fakat bu analiz araçları günlük olarak her kelimeyi tarayamadığı için, güncel ve doğru bilgi genelde sunmaz.
Evet biliyorum ancak anahtar kelimen ne kadar fazla ise o kadar otoriten yüksek oluyor ve o kadar da sitene hit yağıyor. Sitenin devamlı doğal olarak yükseldiğini bu metrik ile takip etmeye alışkanlık ettim. Sıralamadan daha çok benim için anahtar kelime sayısı da buna orantılı olarak önemi çok peki anahtar kelime yükseltmek için neler yapılabilir? E commerce olduğu için rakiplerim blog yazmıyorlar benim de 3 adet blog yazım var bloglardan hit çekmiyor zaten yazılara da sektörde ilgi yok, onun yanı sıra müşterilerin kullanabileceği araçlarım var bunun sayesinde marka bilinirliğim artıyor ve siteme doğal bir hit sağlıyor. Tanıtım yazısı ve nichim ile alakalı nofollow yorum backlinkler sağlamaya özen gösteriyor, rakiplerimden çok iddialıyım ama güzel bir sonuç hala yakalamış değilim. 3 Farklı SEO danışmanı ile çalıştım çoğu siteme yarardan fazla zarar verdi son çalıştığım danışman harici ancak seo da hep yapılan aynı güvenilirlik kazan,tanıtım yazısı al, marka bilinirliği artır gibi gibi bilinen şeyler bana değişik püf noktaları arıyorum gerçekten değerli bilgiler ücretli ücretsiz bilginize talibim.