Örnek olarak yol parası verilmesi, ikramlık sunulması gibi. Bir iş görüşmesine gittiğiniz sizi hangi detay mutlu ederdi?
İş görüşmesi gerçekleştireceğim İK personelinin o şirkette yapılan işten bir haber olmaması beni çok mutlu ederdi. Çalıştığı şirketin hangi işi nasıl yaptığını bilmeyen insanlara işe alım yetkisi verilmemeli. Bazı büyük kurumsal şirketlerde bu problem; İK personelinin yanına işe alım yapacağı pozisyonda çalışan başka bir insanın görevlendirilmesi ile çözülmüş olsa da kurumsal şirketlerin çoğunda bu problem devam ediyor. 4 sene hem fiziksel hem de zihinsel anlamda her şeyini vererek okulunu bitirmiş bir mühendisin; Fen Edebiyat Fakültesi'nde 4 sene laylaylom yapmış bir insana iş görüşmesinde meramını anlatmaya çalışması beni deli ediyor.
Edit: Yukarıdaki yorumları okudum çok güzel öneriler gelmiş. İş görüşmesinin daha rahat geçmesi açısından kahve ikramı, biraz güler yüz, belki yol masrafının iadesi gibi küçük jestler her iki taraf için de iş görüşmesinin daha akıcı ve rahat geçmesini sağlayacaktır.