Ben senior olduğunuz iddia ettiğiniz için, dalga geçtiğinizi düşündüm yazınızda. Daha detaylı yazayım, junior lar ya da yazılım uzmanı olmayanlar da kolayca anlayabilsin.

NANOTEK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben Hala taş devri olarak front end yazıyorum, bir zararı olur mu sizce ?
jQuery kullandığınızı söylemişsiniz, yazıda ilk dönem taş devri, ikinci dönem flash, üçüncü dönem jQuery şeklinde ilerliyor.

yani geleneksel kodluyorum, sıfırdan
bootstrap+jqery kullanıyorum
jQuery yazıda anlatıldığı gibi geleneksel değil, Bootstrap da prototip yazmak için kullanılan bir framework, sıfırdan yazıyorum demeniz için pure JS kullanmanız lazım.

ama style css mi sıfırdan kendim yazıyorum, benim zamanımı alıyor ama hızlı ve özgün tasarımlar ortaya çıkartabiliyorum
Konuda tasarımdan bahsedilmiyor, websitelerindeki interaktivitenin sağlandığı JavaScript üzerinde, tek istisna Flash, o da interaktivite nedeniyle kullanılıyor, kendi için ActionScript olan bir araç.

Yazılımcı olarak özgün tasarım yaptığınızı düşünmeniz de bir problem, tasarımı o işin eğitimini almış, o alanda yetenekli insanlara bırakmanızı öneririm. Sizin için çok iyi olan tasarım, başkası için vasat olabilir.

büyük çaplı otomasyon projelerinden one page web sayfasına geleneksel sıfırdan kodlamayı tercih ediyorum hala ...
jquery + bootstrap sıfırdan kodlama değil. sıfırdan kodlama yapmak istiyorsanız hiç bir kütüphane kullanmadan yapmanız lazım.

acaba bir sıkıntı olur mu?, elimden geldiğincede dom işlemleri kullanmıyorum, ben daha çok performans, hız ve az kaynak tüketimi peşindeyim, birde seo

Kullandığınız jQuery + BootStrap'ın sıkıştırılmış toplam boyutu yaklaşık 90KB, yazıda önerilen Tay kütüphanesinin boyutu 1KB.

Dediğim gibi önceki yanıtımı, deneyimli yazılımcı olduğunuzu iddia ettiğiniz için dalga geçmeye çalıştığızı düşündüğüm için yazdım, deneyimli bir yazılımcı 90KB lık kütüphane kullanımı ile 1KB lık kütüphane arasındaki farkı anlamıyorsa, yapacak bir şey kalmıyor. Kaldıki bootstrap konuyla ilgisi yok, sadece jQuery kullansanız bile 30KB civarı sıkıştırılmış boyutu var. Diğer linklere bakmamış olsanız bile, bu yazının Tay ile ilgili kısmında 1KB sıkıştırılmış boyuta sahip olduğu yazıyor.