2 hafta önce Japonya'dan döndüm. Orada insanların değer görmesi ve birbirine saygısı herkes tarafından bilinir. Koruyorlar. Evet çevreyi, doğayı, insanları; Orada şiddet ya da kan öğeleri yok. Din yüzünden değil.. Orada da bütün dinler yaşanıyor. Müslüman Japon'da var, budist Japon'da. Mesele o değil. Mesele öğretiler. Mesele büyüme şekilleri. 3-5 yıl kadar çocukken eğitim alıyolar. Okullarda temizlik görevlisi yok. Metro'da insanlar birbirlerini rahatsız etmemek için telefonla konuşmuyor bile. Hatta korna sesi duyma ihtimaliniz %1. Demek istediğim. Çok fazla faktör var. Çok fazla değişken var bu şekilde olmasının. Ancak haberlerin yüzde yüz gerçek olmadığını bilebiliriz. Manipüle ediliyor da olabilirsiniz. Bu düşünce daha sonra bütün insanların böyle kötü olduğuna itebilir. Hayır.. Her ülkede olduğu gibi, burada da bu tatsız hadiseler yaşanıyor. Belki giderek artacak. Belki önünü alamayacaksınız.

Ben sorunları konuşmak yerine nedenlerin peşinde olan tarafım. Çözüm mü?

Çözüm hükümette de değil. Çözüm insanların kendisinde. Çözüm birlik hissiyatında. Onlar gibi korumakta.

İnanmayacaksın ama çözüm gerçekten biraz sevgide. Birbirimizi sevmekte.

İyi forumlar.